96. yılın coşkusuyla?

96. yılın coşkusuyla?

YAŞASIN CUMHURİYET, VAR OLSUN VATAN

YAŞASIN CUMHURİYET, VAR OLSUN VATAN

96. yılın coşkusuyla?

Kırıkkale, son yılların en coşkulu, en kalabalık Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yaparken, Cumhuriyetimizin 96. Yılı kapsamında düzenlenen kutlamalara JÖAK ekipleri ayrı bir renk kattı. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekiplerinin helikopterli gösterisini büyük ilgiyle izleyen Kırıkkaleliler, semaları renklendiren jandarmaları uzun süre alkışladı.

PROTOKOL, VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk milletine armağan ettiği, gelecek nesillere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyetimizin 96. Yılını gururla kutluyoruz. Tarihinden ders alarak geleceğe güvenle bakan Türk Milleti 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yine meydanlara inerek bir kez daha haykırdı ?Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.? Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de Cumhuriyetimizin 96. Yılı kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde düzenlenen törende Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı vatandaşların bayramını kutladı.

JÖAK, ATAK´LA NEFES KESTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören çeşitli etkinliklerle devam etti. Halk oyunlarının oynandığı, şiirlerin okunduğu törene vatandaşların ilgisi oldukça yüksek oldu. Kutlamalar kapsamında Ankara´da gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) çelik kanatlar ekibi ATAK helikopteriyle havada gösteri düzenledi. Helikopterden sarkarak gökyüzünde Türk Bayrağını dalgalandıran JÖAK ekiplerinin gösterisi, nefes kesti. Gösteriye büyük ilgi gösteren Kırıkkaleliler bir taraftan anı ölümsüzleştirmek için telefonlarıyla kayıt altına alırken, diğer taraftan dakikalarca alkış tuttu.

?CUMHURİYETİMİZ, İNSANLIK VAR OLDUKÇA VAR OLACAKTIR?

Törende konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ?Cumhuriyetimizin ilanının 96´ıncı yıldönümünü, milletçe büyük bir heyecan coşku ve onurla kutluyoruz. Yedi düvele karşı yokluk içinde vatan ve bayrak uğruna verilen bu mücadele, hürriyeti ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin şahlanışıyla adeta küllerinden yeniden doğuşunun da simgesi olmuştur. Bu vesileyle milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetimiz, insanlık var oldukça var olacaktır? ifadesini kullandı.

KIRIKKALE DEMEK, CUMHURİYET DEMEK

Bugünün Kırıkkale içinde anlamının farklı olduğuna vurgu yapan Vali Sezer, ?Evet biz bir Cumhuriyet şehriyiz. 12 hanelik Kırık Köyünden bugün 300 bin nüfuslu bir sanayi şehrine cumhuriyetle ulaştık. Bir şehrin silaha adını vermesi, şehitler ve gaziler diyarı olarak anılması asla tesadüf değildir. Bu şehrin temellerinde, bu toprakların yüce gönüllü insanlarının milli mücadele döneminde sergiledikleri milli duruşun, imanın, inancın mayası vardır. İstiklal mücadelesinde yeri gelmiş işgale karşı ulusal onura yakışır bir şekilde karşı çıkılması için İstanbul hükümetini uyarmış, yeri gelmiş Ankara´ya telgraf göndererek can ve malca her türlü fedakârlık yapmaya, bir tehlike varsa 7´den 70´e cepheye gitmek için hazır olduklarını bildirmiştir. Yeri gelmiş Rıza Bey gibi vatanseverleriyle Sivas´tan yola çıkan Mustafa Kemal´e güvenli bir liman olmuştur. Yeri gelmiş çocuğuyla, kadınıyla gece gündüz demeden fişek fabrikasında çalışmış, kağnılarla Mehmetçiğe cephane yetiştirmiştir. Dün olduğu gibi bugünde bu milletin kahraman evlatları söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyebilmiştir.?

?BİZİM NEYİMİZ VARSA ALIN TERİNDENDİR?

?Bizim neyimiz varsa alın terindendir. Toprağımız için, bayrağımız için mücadele ettik. İnancımız, değerlerimiz ve nihayetinde demokrasimiz için mücadele ettik. Geçmişteki mücadelemiz bugünde terör örgütleriyle, onların ağababalarıyla taşeronlarıyla mücadele ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bugünde etrafımızda oluşturulmaya çalışılan terör çemberini kırmak için Yasin Koyuncu gibi sizin evlatlarınız Fırat Kalkanında, Zeytin Dalında, Barış Pınarında mücadele ediyor. Bir yandan da devlet olarak ortaya koymuş olduğumuz 2023 hedefine ulaşmak için, gelecek nesillerimize daha güzel, daha huzurlu, daha güçlü bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyoruz. Onun için bizler yorulamayız, yılamayız, bitkinlik gösteremeyiz, bize düşen emaneti geleceğe taşımaktır. Özgünlük, bağımsızlık için bu millet kadar bedel ödeyen ve onu bu kadar hak eden başka bir millet yoktur. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ