112 bilincini oluşturmalıyız

112 bilincini oluşturmalıyız

E-GAZETEMİZ KÖŞE YAZARI HABİLHAN PEHLİVANLI´YA 112 AÇM SİSTEMİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNAN 112 AÇM KIRIKKALE İL MÜDÜRÜ M. ALİ TEKİNAY, 112 KULLANIMINA DAİR BİLİNÇ OLUŞMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ

E-GAZETEMİZ KÖŞE YAZARI HABİLHAN PEHLİVANLI´YA 112 AÇM SİSTEMİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNAN 112 AÇM KIRIKKALE İL MÜDÜRÜ M. ALİ TEKİNAY, 112 KULLANIMINA DAİR BİLİNÇ OLUŞMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ

112 bilincini oluşturmalıyız

Sistemin 1 yıldan fazla bir zamandır pilot uygulamada olduğunu ifade eden 112 Acil Çağrı Merkezi (AÇM) Kırıkkale İl Müdürü M. Ali Tekinay, ?Sistem kendi içinde önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ancak her şeyden önce vatandaşımızda 112 kullanımına dair bilincini oluşturmalıyız? diye konuştu.

TÜM ACİL ÇAĞRI NUMARALARI 112 OLDU

İçişleri Bakanlığınca yürütülen acil çağrıları tek çatı altında birleştirme projesi kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin, yılsonuna kadar ülke genelinde hizmet verecek hale geleceğini de kaydeden Tekinay, ?AB kapsamında olan projeyle 7 numara tek bir numarada birleştirilerek, 2017 yılının ilk aylarında hizmet vermeye başladı? dedi. Bu 7 numaranın 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 122 AFAD, 112 Ambulans, 110 İtfaiye, 177 Orman ve olan illerde 158 sahil güvenlik olarak belirlendiğini ifade etti. Tekinay, projenin uygulanan illerdeki vatandaşların 155 ve hatta 911 gibi diğer numaraları araması sonucunda yine sistem olarak 122 Acil Çağrı Merkezine bağlandıklarını dile getirdi.

SİSTEMİN İŞLEYİŞİ

Sistemin işleyişini anlatan Tekinay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Gelen aramalar çağrı alıcıların olduğu masaya geliyor ve çağrı alıcı personel vatandaşın konum bilgisine ulaşıp vaka formunu doldurarak en fazla 30 saniye içinde soruna göre ilgili kurumun çağrı personeline yönlendiriyor. Bu aşamada ise ilgili bölüm, olay mahalline en yakın kendi ekibini yönlendiriyor. Bu olayın durumuna göre bir kaç farklı kurumun yönlendirilmesiyle de olabiliyor."

VATANDAŞ BİRDEN FAZLA NUMARA BİLMEK ZORUNDA DEĞİL!

Projenin birçok yönden avantajlı olduğunu aktaran Tekinay, kişilerin birden fazla numara bilmekten kurtulduğunu, gelen gereksiz çağrıların çağrı alıcılar tarafından süzülerek ilgili birimlere sadece önemli çağrıları yönlendirmesi ve olay yerini ilgilendiren birden fazla birimin aynı anda olay yerine intikal etmesi sayesinde vakitten kazanç sağlanacağını kaydetti.

"36 MİLYON ÇAĞRIDAN YALNIZCA YÜZDE 30´U GEREKLİ ÇAĞRI"

En mustarip oldukları konunun asılsız ve gereksiz aramalar yapan kötü niyetli kişiler olduğunun altını çizen Tekinay, bu konuda vatandaşlarımızda bilinç oluşturulması gerektiğini savunarak, bu konunun ilkokuldan üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde ciddiyetle üzerinde durulması gereken bir husus olduğunu vurguladı. Sistemi meşgul edenleri de uyaran 112 AÇM Kırıkkale İl Müdürü M. Ali Tekinay konu hakkında şöyle konuştu: "Türkiye genelinde 36 milyon çağrı almışız ve bunun yalnızca yüzde 30´u gerekli çağrı. Geri kalan yüzde 70 gereksiz çağrı. Çok komik örnekler var??

?TELEFON TAMİRCİLERİ ÜCRETSİZ DİYE DENEMEK İÇİN ARIYORLAR!?

?Havanın nasıl olduğunu soranlar, kızını isteyen adayın güvenilir olup olmadığını soranlara kadar. En çok da telefon tamircileri ücretsiz diye denemek için arıyorlar. Lütfen bunlara artık dikkat edelim. Sistem olarak gelen her çağrıya cevap veriyoruz. Bir numara 100 defa da arasa numarayı tanısak bile açmazlık yapmıyoruz. Belki 101. çağrı gerçekten ihtiyacı olan bir çağrı. O yüzden her çağrı önemli bizim için. Hatta konuşma sırasında kesilen çağrılara geri dönüş yapıyoruz."

 

?GAMER? ÖNEMLİ BİR SİSTEM

Öte yandan 112 AÇM içerisinde oluşturulan GAMER (Güvenlik Acil Durum Merkezi) sayesinde gelen çağrıların aynı anda gereken sistemlere de düştüğünü, bu sayede, ön bilgiyi alan Sağlık, İtfaiye ya da Emniyet ekiplerinin olay yerine intikal sürecine başlayarak vakit kaybının önlendiği, 112 Merkezinde alınan ayrıntılı bilgilerin de intikal sürecindeki görevlilere anında iletildiği bilgisini veren İl Müdürü M. Ali Tekinay, sistemin daha işlevsel hale gelebilmesi için çalışmaların her geçen gün yoğunlaştığını ifade etti.

YENİ BİNA İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE

Hâlihazırda İl Özel İdare Kampüsü içerisinde kendilerine tahsis edilen bir binada hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezinin Kırıkkale Merkez İlçesinin en doğu ve önemli bir bağlantı noktası olan Alparslan Türkeş Bulvarı-Kırıkkale Çevre Yolu Kavşak Noktası Aşağımahmutlar Mevkiinde inşaatı devam eden müstakil binalarına çok kısa bir süre içerisinde taşınacaklarını kaydeden Tekinay, ?Yeni binamızın bu bölgede olması için yetkililerden özel bir ricamız oldu. Çünkü şehir merkezi sürekli batıya doğru biri gelişim gösteriyor. Coğrafi özellikler dikkate alındığında Kırıkkale´mizin doğusu başta ekonomik olmak üzere diğer birçok açıdan daha avantajlı bir konumda. Ayrıca batısı tıkanan şehrimizin doğusunu da gelişime açarak şehrimizin tıkanmasına değil gelişimine katkıda bulunmalıyız? ifadelerine yer verdi.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü