121 bin dekar ekili alanda zarar

121 bin dekar ekili alanda zarar

DOLU YAĞIŞININ ARDINDAN YAPILAN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARININ İLK SONUCU AÇIKLANDI

DOLU YAĞIŞININ ARDINDAN YAPILAN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARININ İLK SONUCU AÇIKLANDI

121 bin dekar ekili alanda zarar

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Keskin, Karakeçili ve Bahşili İlçelerinde ekili alanlarda dolu zararının meydana geldiğini ve hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını bildirdi.

ÇALIŞMA YAPILDI

Kırbaş, ?Keskin ilçemizin Göçbeyli, Büyükceceli, Hacıömersolaklısı, Takazlı, Çamurabatmaz, Barakobası köyleri, Karakeçili ilçemizin Sülübük köyü ve Bahşılı ilçemizin Karaahmetli ve Sarıkayalar köylerinde aşırı yağış ve dolu yağışı sebebiyle hububat, ayçiçeği, şekerpancarı, nohut, bağ alanları ve sebze ekili alanlarda ürünler yüzde 30-80 arasında zarar görmüştür. Zarar gören alanlarda teknik elemanlardan oluşan ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başlamışlardır.? 

4 BİN 302 ÇİFTÇİ MAĞDUR OLDU

?Bu kapsamda şu ana kadar merkez ve 8 ilçemizde 4 bin 302 çiftçimizin 121 bin dekar ekili alanında, buğday, arpa, bağ, meyve, sebze, nohut, kuru fasulye, ayçiçeği, mısır gibi ürünlerinde zarar meydana geldiği anlaşılmıştır? dedi.  

TARIM SİGORTASI HATIRLATMASI

Kırbaş, 10 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre mağdur çiftçilerin banka borçlarını bir yıl ertelenmesi hakkından yararlanabilmeleri için ilçe Tarım müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Kırbaş kon olarak, ?Üreticilerimiz afetlere karşı yüzde 50 devlet destekli Tarım Sigortasından yararlanmaları ve ürünlerini sigortalatmaları kendi menfaatlerine olacaktır? diyerek çiftçileri tarım sigortası yaptırmaya davet etti.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı