18 Mart, bu milletin direniş destanıdır

18 Mart, bu milletin direniş destanıdır

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 103. YILDÖNÜMÜ

18 Mart, bu milletin direniş destanıdır

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz 18 Mart Çanakkale Zaferinin necip milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

AYNI ZAMANDA ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Milletimiz için son derece ehemmiyet arz eden bugünü, aynı zamanda Şehitleri Anma Günü olarak idrak etmekte olduğumuzu hatırlatan Haktankaçmaz kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi ?Çanakkale, istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, fedakârlıkların, zalimlere karşı bir kez daha canla, kanla var olma mücadelesi mührünün vurulduğu, tarihe kazındığı yerdir.?

MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZ YAŞAMA İSTEĞİ

Aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini Çanakkale´nin derin sularında, Conkbayırı ve Anafartalar´ın siperlerinde, kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek mümkündür.?

VATAN ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY

?Bunun için vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale´de savaşan kahramanları Bedr´in Arslanlarına yakın görmüş, mezar taşı olarak da Kâbe´yi layık görmüştür. ?Bir gül bahçesine girercesine? toprağa düşen yiğitler, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle ?Çanakkale Geçilmez? sözünü, sözün ardındaki inancı, kararlılığı ve cesareti tarihe kanlarıyla yazdırmışlardır.

BU VATANI KURMANIN BEDELİNİ ÖDEDİLER

?Bilinmelidir ki, bu vatanı korumanın bedelini kanıyla ve canıyla ödeyen bu millet, bundan sonra da aynı şuurla her türlü saldırıyı geri püskürtecek, terör faaliyetleri ile yapılmak istenen her türlü kirli oyunu ?Çanakkale Ruhu? ile birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bozacak güce sahiptir.15 Temmuz gecesi yaşananlar bu şuur ve iradenin hala canlı ve diri olduğunun ispatıdır.?

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 103. YILDÖNÜMÜ

?Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi´nin 103. Yıldönümünde, gösterdikleri eşsiz mücadelenin bilinciyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete göç eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ