19 Mayıs küllenen umutları canlandırmıştır

19 Mayıs küllenen umutları canlandırmıştır

GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLİKTİR

19 Mayıs küllenen umutları canlandırmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Adayı Av. Halil Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLİKTİR

Öztürk, yayınladığı mesajında, 19 Mayıs'ın Türk milletinin yeniden dirilişinin başlangıcını olduğunu kaydederek, 19 Mayıs 1919 Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün ve aynı zamanda Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk böylesine anlamlı bir günü geleceğimizin teminatı olan Türk Gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs 1919, dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan bir gelecek reddedilerek, ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına' inanan Atatürk'ün Cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür. Atatürk'ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek, emperyalistlerin işgaline son vermek için çıktığı bu yolculuk, küllenen umutları canlandırmış, Anadolu insanın tek yumruk olmasını sağlamıştır. Vatanımızın birliği, beraberliği ve bütünlüğü adına kurtuluş mücadelesinin başladığı bu anlamlı günün yıldönümünde, büyük Türk milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizdir.”

GENÇLİĞE HİTABE İYİ OKUNMALI

İşte bu yüzden Cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve yaşatmak gençlerimizin en önemli amacı olmalıdır. Bugün için Atatürk'ün Gençliği Hitabesi'nde ifadesini bulan günlerde yaşamaktayız. Gençliğin bu hitabeyi okuyarak iyi idrak etmesini, özümsemesini ve ona göre tavır ve tutum takınmasının ve stratejisini geliştirmesinin günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin temel taşı olan ve Atatürk'ün gençlere armağan ettiği ‘19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı' en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ