19 Mayıs milletin destansı uyanışıdır

19 Mayıs milletin destansı uyanışıdır

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ANA ÇATISI ÖRÜLDÜ

19 Mayıs milletin destansı uyanışıdır

MHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Seyit Ahmet Göçer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

TARİHE MÜHÜR VURDU

19 Mayıs'ın birlik beraberlik ve dayanışmaya olan katkısına değinen Göçer mesajında şu ifadelere yer verdi: 19 Mayıs 1919 ruhunun bizlere miras bıraktığı tarihi mesajın özü de aslında buna vurgu yapmaktadır. Samsun'a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlarını yeşertmiş, talihini değiştirmiştir. Türk milleti en ağır şartlarda dahi yılgınlık göstermemiş, yenilgiyi peşinen kabullenecek gaflet ve korkaklığın pençesine düşmemiştir. 19 Mayıs; milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir stratejik dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur.”

MİLLİYETÇİ KARARLILIK

Aziz milletimiz, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan bağımlı ve onursuz bir geleceği Samsun'dan itibaren reddetmiş, kendi kaderine bizzat kendisi yön vermek için inisiyatifi ele almıştır. Bu itibarla 19 Mayıs, aşağılanan milli varlığın canlanışı; teslimiyetçi, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin müjdesi, dönemin küresel dengelerini baştan ayağa değiştiren milli mücadele şuurunun doğumudur. Aynı zamanda 19 Mayıs; Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu, vizyon ve fedakarlık eşliğinde istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ANA ÇATISI ÖRÜLDÜ

Bu sayede ümitsizlikler etkisizleştirilmiş, kırgınlıklar onarılmış, fikir ayrılıkları giderilmiş, tasa ve kıvancın ortak paydasında buluşularak Türkiye Cumhuriyeti'nin ana çatısı heyecanla örülmüştür. Aziz milletimizin ve sevgili gençlerimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten hissiyatımla tebrik ediyorum. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak milli doğruluşun başını çeken başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her safhasında pay ve katkısı bulunan kahramanlara minnet borçlu olduğumuzu hatırlatır, muhterem şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ