20 bin MPT üretilecek

20 bin MPT üretilecek

KIRIKKALE SİLAH FABRİKASINDA ÜRETİLEN MİLLİ PİYADE TÜFEĞİNİN SERİ ÜRETİMİ KONUSUNDA ANLAŞMA İMZALANDI

20 bin MPT üretilecek

MKE Genel Müdürlüğü ile Savunma sanayi Müsteşarlığı arasında Kırıkkale Silah Fabrikasında üretilen Milli Piyade Tüfeğinin seri üretimi konusunda anlaşma imzalandı.

80 MİLYON TL

Savunma Sanayi Müsteşarlığınca yürütülmekte olan Modern Piyade Tüfeği Projesi kapsamında; Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilen Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında yaklaşık 80 Milyon TL bedelle imzalandı.

20 BİN ADET ÜRETİLECEK

İmza töreni nedeniyle yapılan açıklama ?Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı birliklerine teslim edilecek, ilk etaptaki ihtiyaç olan 35.014 adet MPT-76´nın tedarik edilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında, MKE ile imzalanan Modern Piyade Tüfeği Projesi Seri Üretim Dönemi (Dönem-2) Sözleşmesi kapsamında 20 bin adet MPT-76 üretilecektir. İlk aşama teslimatlarının tamamlanmasının ardından proje faaliyetleri devam edecek ve silahlı kuvvetlerimizin tüm 7,62 mm piyade tüfeği ihtiyacı MPT-76 ile karşılanacak.

ÖNCELİK TSK´NIN

Modern Piyade Tüfeği Projesi Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi silahlı kuvvetlerin ihtiyaçlarının milli imkânlarla karşılanması yönünde atılmış önemli bir adım olduğu belirtildi. Tasarım ve geliştirmesi tamamen millî imkânlarla Kırıkkale Silah Fabrikasında tamamlanan zorlu koşullarda kalifiye edilmiş olan MPT-76´nın seri üretim döneminde, öncelikle silahlı kuvvetlere olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin hafif silah ihtiyacının karşılanması hedeflendiği belirtildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ