2016 yılı Ekim ayında TSO Başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Varlı, yeniden aday olduğunu açıkladı

2016 yılı Ekim ayında TSO Başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Varlı, yeniden aday olduğunu açıkladı

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, dün akşam Sur Ciğerci lokantasında gazetecilerle bir araya geldi.

TSO'DA 5 KASIMDA SEÇİM YAPILACAK
Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, oda üyeleri ve basın mensupları ile dün akşam yemeğinde bir araya geldi. 2022 Kasım ayında Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlık seçimi olacağını belirten Varlı, yeni dönem için vaatlerde bulundu.  Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KTSO) seçim süreçleri başladı. Kasım ayı içerisinde yapılması planlanan Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için KTSO Başkanı Ahmet Varlı, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları ile bir araya geldi. 2016 yılı Ekim ayında Başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Varlı, yeniden aday olduğunu söyleyerek, “Seçim rekabettir. Rekabetten hiçbir zaman korkmadım. Gruplardan aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kaliteli bir seçim olmasını istiyoruz” dedi.

TSO DEVLETİN KURUMUDUR
2016 yılından bugüne kadar yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Varlı, Türkiye’de bir darbe girişi olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin her tarafını etkilediği gibi bizleri de etkiledi. Bu sıkıntıları çok şükür bertaraf ettik. Oda ile devleti barıştırma konusunda ciddi bir görev üstlendik. O görevi başarı ile tamamladığımıza inanıyorum. 2018 yılından sonra ki süreçten sonra ise neler yapabileceğimizi tartışarak, hedeflerimizi ortaya koyduk. Ticaret ve Sanayi Odaları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı kurumlardır. Yarı resmi bir kurumdur. Devletin kurumudur”

ŞEHRİMİZİN EN BÜYÜK SIKINTISI, 'ARA ELEMAN' SIKINTISIDIR
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman görevlerinin başında olduklarını dile getiren Varlı, “Ticaret ve Sanayi Odalarının sosyal sorumluluk projeleri var. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Gücümüzün bütçemizin el verdiği her noktaya değmeye çalıştık. Hedeflerimiz vardı. Bu hedeflerin birçoğundan bilginiz var. Şimdi ülkemizin ve şehrimizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de ara eleman sıkıntısıdır. Türkiye’deki en büyük sıkıntılardan birisi ara eleman sıkıntısıdır”

Yahşihan’da bir atölye kurarak eleman yatiştireceğiz
“Biz ara eleman sıkıntısına nasıl çözüm bulabiliriz diye arkadaşlarımızla bir araya geldik. Metal sektörü üzerinde ara eleman yetiştirecek bir proje gerçekleştirdik. Bu projeyi Ahiler Kalkınma Ajansına sunduğumuzda sanayi alanında projemiz birinci seçilerek, o günün şartlarında 2 milyon lira hibe destek aldık. Bu hibe destekle biz okul yapalım dedik. Okul derken Mesleki Eğitim Merkezi yaptık. Şuan itibariyle bu projeydi. Yüzde 100’ü gerçekleşerek faaliyete geçti. Yahşihan’da bir atölye kurarak burada kaynak, torna, tesviye, CNC üzerine ara eleman yetiştireceğiz. Burada hiçbir kriterimiz yok, yaş sınırımız bile yok”

KIRIKKALE'NİN BİR ŞİRKETİ OLMASINI HAYAL ETTİK
‘Kırıkkale'nin bir şirketi olmasını hayal ettik’ diyen Varlı, “Bir şirket kuralım ve bu şehrin şirketi olsun istedik. Çünkü ben 5 yıllık süre zarfında şehrimde iki tane ciddi handikap tespit ettim. Bu belki de ortak tespitimizdir. Birincisi aile şirketlerimizi yaşatamıyoruz. Birinci nesil çalışıp çabalıyor bir şeyler elde ediyor, ikinci nesilde zafiyetler başlıyor üçüncü nesile intikal eden işletme sayımız da on parmağı geçmiyor. Burada ciddi bir handikapımız var. Bir Kırıkkale olarak bunu ciddi şekilde hissediyoruz”

 

ŞİRKETİN YÜZDE 100'ü ODAMIZA AİTTİR
“İkincisi ise beraber çalışabilme kültürümüz yok. Ortak iş yapabilme kültürümüz yok. Geçmişte büyüklerimiz denedi. Geçmişte başarılı olduysan şimdi de mi başarısız olacaksınız. Biz bir şirket kuralım dedim. Bu şirkete üyelerimizi hissedar yapalım ve şehrimizin sahip olacağı bir şirket olsun. Biz bu konuda ayakları yere basan bir şekle getirdik. Kırıkkale Savunma ve Makine Sanayi Limited Şirketi’ni kurduk. Şuan itibariyle şirketin yüzde 100’ü Ticaret ve Sanayi Odası’nındır”

6,5 DÖNÜMLÜK ARAZİNİN BEDELİ ÖDENDİ
Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 6,5 dönem bir arazi aldıklarını ve bedelini ödediklerini dile getiren Varlı, “Yapı ruhsatını alarak, inşaat ruhsatını hazırladık. Her türlü alt yapımız hazır. Gelecek dönemdeki hedefimiz bu şirketin yüzde 51’ni Ticaret ve Sanayi Odası’nın uhtesinde bırakıp yüzde 49’unu bin 500 pay yapıp üyelerimize hisse vermektir. Burada da bir takım şartlar ortaya koyuyoruz. Bu şirketin bir anayasası var. Bir kişi maksimum 5 hisse alacak. Aile içi hariç devir yasak. Yüzde 49’unun bir kişinin olmasını istemiyoruz”

NÜFUSUMUZ TAM 100 BİN KİŞİ AZALDI

Anadolu’nun ortasında kamuya dayalı bir şehirde olduğumuzu belirten Varlı, “75 bin çalışanımıza karşılık 60 bin emeklimiz var. Bir emeklinin 5 çalışanı olması lazım. Bizde hemen hemen 1’e bir gibi bir oran. Bunun sebebi ise yatırım alanları olmayınca, istihdam alanları olmayınca şehirden nüfusta kayıyor. 1990 yılındaki Kırıkkale nüfusu 320 bin 700 idi. Şuanda merkez nüfusumuz 200 bin. Nerede 100 bin kişi. Aradan 30 yıl geçti. Bu 30 yıllık süreçte biz nüfusumuzun 3/1’ni kaybettik. Çünkü yatırım ve istihdam yok”

DEVLET KIRIKKALE’YE HER ŞEYİ YAPTI
“Devlet Kırıkkale’ye her şeyi yaptı. Kırıkkale’yi devlet kurdu. MKE kuruldu şehir kuruldu. Türkiye’de 3 tane rafineri var, birisi Kırıkkale’de. Türkiye’nin ilk 25 Üniversitesinden birisiyiz. 43 vilayetin kesişme noktası dile öğünüyoruz, karayolumuz yok. Demiryolumuz Osmanlıdan bugüne kadar şehir içerisinden geçiyor. Hızlı Tren yapıldı. Samsun limanına 3,5 saat Mersin limanına 5,5 saat mesafedeyiz. Şimdi Roketsan geldi. Burada bir eksiklik var”

 

24 DERSLİKLİ OKUL BU YIL EĞİTİM ve ÖĞRETİME AÇILDI
Son olarak Keskin’e 24 derslikli yapı teknoloji noktasında Kırıkkale’nin en üstün okulunu yaptıklarını dile getiren Varlı “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan okulumuz Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Okulumuz bu yıl ise eğitim öğretime açıldı” dedi. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız