25 öğretmen Avrupa'da proje gezisine katıldı

25 öğretmen Avrupa

UYGULAMALARI YAKINDAN GÖRDÜLER

25 öğretmen Avrupa'da proje gezisine katıldı 

Kırıkkaleli 25 öğretmen İlk Öğretmenim Ailem” isimli proje uygulaması kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Letonya'ya gitti. 

İKİ ÜLKEYE ZİYARET

Proje Koordinatörlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE personellerinden Neslihan Uluyüz tarafından yapılan, İlk Öğretmenim Ailem” adlı projesinin Çek Cumhuriyeti ve Letonya hareketlilikleri proje konusuna uygun ve başarılı bir şekilde tamamlandı. Hareketlilikler Kırıkkale'de görev yapan 21 rehber öğretmen ve yetişkin eğitim veren 4 Halk Eğitim Merkezi öğretmeninden oluşan 25 katılımcı ile gerçekleşti.

EĞİTİMLERE KATILDILAR

İlk hareketlilik kapsamında Çek Cumhuriyetinin Prag şehrindeöğretmenler engelli bireylere eğitim imkanı sağlayan Detsk Domov Klanovic, Paraple Centrum Rehabilite, Strendi Zdravotnicka Skola, Zakladni a Materske Skoly Harmonie Montessori ve Domov Sulicka kurumlarını ziyaret etme imkanı buldular. İkinci hareketlilik ise Letonya'nın Daugavpils şehrine yapıldı. Daugavpils Medıcinas Koledzac (Dienesta Vıesnica) tarafından ağırlanan katılımcılar Çek Cumhuriyeti hareketliliğinde olduğu gibi proje konusi ile ilgili kurum ziyaretleri yaparak çeşitli eğitim programlarına katıldılar. Letonya hareketliliği kapsamında Daugavpilsde; Specıala Pırmsskolas, Leopediska İnternatpamatskola, İzglitibas Parvalde, İzglitibas Iestade, Speciala Pamatskola, Pilsetas Domes Socialo Lietu Parvaldes okulları ziyaret edildi.

UYGULAMALARI YAKINDAN GÖRDÜLER

Katılımcıları her iki hareketlilik esnasında yaptıkları kurum ziyaretlerinde engelli bireylerle yapılan çalışmaları ve aile eğitimleri konusunda yapılan uygulamaları yakından görme şansı buldular. Ayrıca ziyaret edilen okul ve kurumlarda katılımcılara geniş bilgilendirmeler yapılarak soru cevap yöntemi ile bilgi alışverişi yapıldı.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok