28 Şubat Süreci ve İmam Hatipliler

28 Şubat Süreci ve İmam Hatipliler

İMAM HATİPLİLERİN SIKINTILARINI ANLATTI

28 Şubat süreci ve İmam Hatipliler

Yazar Ali Öztürk, Kırıkkale´de Cumhuriyet Meydanı´ndaki Ramazan Sokağı´nda okurları ile bir araya geldi. Yazarın ilk kitabı olan İmam Hatipliye Kırıkkaleliler yoğun ilgi gösterdi.

KİTAPLARINI İMZALADI

Buluşmaya ellerinde kitapları ile gelen Kırıkkaleliler Ali Öztürk´e kitaplarını imzalattılar. Kitabı tamamlamasının 3 sene sürdüğünü belirten Yazar Ali Öztürk, ?Ben yazar olabilirim ama bu kitap imam hatip camiasına yönelik olduğu için kelimelerimin, anlatımlarımın özenli olması gerekiyordu. O yüzden kitabı tamamlamam 3 seneyi buldu. Zor oldu biraz, son 3 aya kadar kitabıma daha 8 sayfa yazabilmiştim, kitabın geri kalanını ise yani 120 sayfalık bir bölümü son 3 ayda yazdım, bir anda bir rüyadan sonra.?

CUMHURBAŞKANINI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

?Bende yeri çok etkili olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı rüyamda gördükten sonra dedim, bunda da vardır bir hayır, onun üzerine yazmış bulundum. Ben 2004 İmam Hatip girişliyim ama bizim ablalarımız, büyüklerimiz, Pendik İmam Hatip Lisesinde okurken o zaman başörtüsüne yapılan zulüm, İstanbul Üniversitesinde yapılanlar. Sırf o örtü yüzünden binlerce zahmete uğrattılar, işkenceye maruz bıraktılar. Bunları anlatmak istedim. Zaten Allah´a binlerce hamdolsun bunu yapanlar da 15 Temmuz´da meydana çıktı. Rabbim karanlık yüzlerini göstermiş oldu ve yok oldular? dedi.

İMAM HATİPLİLERİN SIKINTILARINI ANLATTI

Hikâye kitabında anlatılanlar hakkında ise Yazar Ali Öztürk şöyle konuştu:?28 Şubat sürecinde İmam Hatiplilerin yaşadığı sıkıntıları hem onu öyküleştirerek hem de onun unutulmaması için bununla alakalı yazılar var. İmam Hatip sıralarında yaşanmış anılarım var, onları yazdım. Bir de bizim mesela İmam Hatip Liselerine konferanslara gidiyorum, en büyük eksiğimiz, orada sorduğumuz zaman Celalettin Ökten Hocamızı kimse tanımıyor, hocalar dahil çoğu hocalarımız da tanımıyor. Celalettin Ökten Hocamızın hayatını yazdım.?

SIKINTILARI KİTABA YANSITTIM

?Celalettin Ökten de İmam Hatip Okullarının kurucusudur. Zaten bir şeyin temelini bilmiyorsak devamı da gelmez. Bu yüzden bunu bir borç bildim, o nasıl ki o zahmete rağmen bu kadar sıkıntılara rağmen o dönemde böyle bir şeye atılmış, bizim de amacımız onu yad etmek, böyle bir şey ile anmaktı, Rabbim bana nasip eyledi. Benim en büyük ilham kaynağım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´dı bunun yanı sıra Merve isimli bir doktor büyüğüm vardı, onun yaşadığı sıkıntıları, bana anlattıklarını da eklemem gerekli? dedi.

Haber Merkezi



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı