6 ayda 2 bin 311 kişiye kurs verildi

6 ayda 2 bin 311 kişiye kurs verildi

MESLEK LİSELERİNE DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ

6 ayda 2 bin 311 kişiye kurs verildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Ali Kolat başkanlığında toplandı.

KURUL ÜYELERİ KATILDI

Toplantıya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Üyeleri; İl Özel İdaresini temsilen Remzi Koç, Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü´nden Şule Toydemir, Ticaret İl Müdür V.  Elvan Çanga, Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, TİSK Temsilcisi Abdullah Çay, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi A. Mustafa Çakır, Hak-İş Temsilcisi Celal Yönlü ve Ahiler Kalkınma Ajansı Temsilcisi Abdullah Özbaş, Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer´in katılımıyla gerçekleşti.

MESLEK LİSELERİNE DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ

Toplantı Vali Ali Kolat´ın konuşmalarıyla başladı. Kolat İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik kapsamında değerlendirmelerde bulundu. İşsizliğin azalması konusunda Çalışma ve İş Kurumu´nun önemli olduğunu ifade eden Vali Kolat, meslek liselerine daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi. Özürlü ve eski hükümlülere yönelik mesleki eğitimlere destek olunması ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde işsizlere geçici gelir desteği sağlamak amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce (TYP) Toplum Yararına Programlarının düzenlenmesine devam edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kolat, sığınmacıların eğitimi hakkında koordineli çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

8 MİLYON 27 BİN TL ÖDENEK GELDİ

İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu, kurumun ilk altı aylık çalışmaları kapsamında 2015 yılında 8 Milyon 27 bin TL ödenek geldiğini, 5 milyon 411 Bin TL ödeneğin kullanıldığını söyledi. Ulu, ?Bu ödeneklerden yılın ilk altı ayında 328 adet kurs ve proje gerçekleştirildi ve 2 bin 311 kişi bu kurslardan faydalandı. 2015 yılının ilk altı ayında 3 bin 647 kişi işe yerleştirildi. 2015 yılının ilk altı ayında, bin 319 kişi işsizlik maaşı aldı. İŞKUR´da kayıtlı işsizlerden 9 bin 343 kişiye iş ve meslek danışmanlığı eğitimi verildi? dedi.

700 KİŞİ TOPLUM YARARINA İŞLERDE ÇALIŞTI

Ulu, ?Toplum yararına programlar kapsamında İlimizde ilk altı aylık dönemde 700 kişi toplum yararına işlerde çalıştı. İlimizde uyuşturucu ile mücadelede madde bağımlılığı olan kişilerin topluma kazandırılması için 33 kişiye mesleki eğitimler verildi. Engelli ve eski hükümlülere yönelik açılan kurslardan toplam 84 kişi yararlandı. Kurumumuzda kayıtlı vatandaşlardan işletme kurmak isteyenlere yönelik Kırıkkale Üniversitesi ile ortak 200 kişiye girişimcilik eğiti verildi? bilgilerini verdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti