7 yatırımcıya 8 milyon TL yatırım

7 yatırımcıya 8 milyon TL yatırım

1 ARALIK´A KADAR YATIRIMLARINI BİTİRECEKLER

7 yatırımcıya 8 milyon TL yatırım

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, ?Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 7 yatırımcıya 8 milyon TL yatırım yapacaktır? dedi. 

1 ARALIK´A KADAR YATIRIMLARINI BİTİRECEKLER

Kırbaş konuyla ilgili olarak, ?Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ( KKYDP ) Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım desteklemelerinin 2015 yılı 9 ve 10. Etaplarında il Müdürlüğümüze toplam 10 müracaat yapılmış olup bu başvurulardan 7 proje Bakanlığımızca uygun bulunarak yatırımcılar hibe sözleşmeye davet edilmiştir. Desteklenmeye uygun bulunan 7 projenin toplam yatırım tutarı 7.910 bin TL, hibe talep tutarı da 3 bin 625 bin TL´dir. Bu projeler büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, silo yapımı, bakliyat paketleme tesisi konularından oluşmaktadır. Yatırımcılar tebliğ hükümlerine göre 01 Aralık 2015 tarihine kadar yatırımlarını bitirerek desteklemelerden yararlanmış olacaklardır.?

SABİT YATIRIMLAR İÇİN BAŞVURU YAPILABİLMEKTEDİR

?KKYDP kapsamında Bitkisel, hayvansal ve Su ürünlerinin ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Alternatif enerji kullanan yeni sera, Alternatif enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar için başvurular yapılabilmektedir? açıklamasında bulundu.

5,7 MİLYON DESTEKLEME YAPILDI

Kırbaş, Kırıkkale´nin coğrafi konumu ve üretilen ürünlerin değerlendirilmesi için Kırsal Kalkınma Destekleme Programının çok faydalı olduğunu söyleyerek bu program sayesinde üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve katma değer oluşturulması mümkün olacağını ifade etti.  Kırbaş, geçtiğimiz yıllarda Kırıkkale´de bu destekleme programından 21 proje sahibi yatırımcının yararlandığını,  bakanlıkça bu proje sahiplerine 13 milyon TL yatırımları karşılığında 5,7 milyon TL destekleme yapıldığını söyledi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı