7 ilde eş zamanlı çete operasyonu

7 ilde eş zamanlı çete operasyonu

Diyarbakır polisinin 7 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda çökerttiği çetenin akıl almaz yöntemlerle sahte mazot üreterek Türkiye genelindeki 30`a yakın resmi istasyonda sattığı ortaya çıktı. Aralarında biri karakol komutanı 2 muvazzaf askerin de bulu

26 ŞÜPHELİ ŞAHIS

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri önemli bir operasyona imza attı. Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kırıkkale, Şanlıurfa, Çorum ve Kocaeli`nde eş zamanlı operasyonda biri muvazzaf asker 26 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Kaçakçılıktan sorumlu Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı İlyas Burunak, KOM Müdürü Hakan Cemçetin ve KOM Mali Suçlar Büro Amiri İsa Tozlu ile birlikte operasyon hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Burunak, bir yırdır yaptıkları takip sonucunda çeteyi çökerttiklerini belirterek, ?Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan suç örgütüne ait beş ayrı akaryakıt istasyonunun gizli tanklarında bulunan ve özel düzenekler marifetiyle satışı yapılan, piyasa değeri 507.979 lira olan toplam 128 bin 850 litre kaçak akaryakıt, toplam değeri 5 bin lira olan 5 bin litre kaçak akaryakıt yapımında kullanılan yağ maddesi ele geçirilmiştir.? dedi.

 

"HER ŞEY BİR KUMANDAYLA YAPILIYORDU "

Çetenin kurduğu sistem hakkında bilgi veren Burunak, her şeyin bir kumandayla gerçekleştirildiğini söyledi. Burunak, "Bu istasyonlarda çok özel düzenekler tespit ettik. İstasyon çalışanı tamamen yasal olan istasyona gelen müşterinin deposuna pompayı taktıktan sonra bir kumandayla solvent ve yağ karışımı maddeyi mazot diye aktarıyor. Kumandaya basıldığı zaman kaçak akaryakıt gizli tanklardan müşterilere yakıt veren pompalara sevk edilerek veriliyordu. Bunun anlaşılması mümkün değildi. Çünkü izinli istasyon. Araba yanaştığında bir tuşla yakıtın alındığı tanker değiştirilebiliyordu." diye konuştu.

 

"POLİS GİZLİ TANKERLERE ULAŞMAK İÇİN 30 SAAT KAZI YAPTI"

Solvent maddesinin taşınmasının izne tabi olduğunu belirten Burunak, çetenin bunu da aşarak batı illerinden Diyarbakır`a getirdiği bu maddeyi yağla karıştırarak sattığını kaydetti. Burunak, ?30 saat kazı yaptıktan sonra gizli tankerle ulaştık. Videoskop cihazımızla tankerin kanallarına baktık. EPDK`nın onay verdiği projede olmayan tankerler bulduk. Gizli kapaklara ulaştıktan sonra düzeneğin merkezine ulaştık.? şeklinde konuştu.

 

"ÇETE LİDERİNİN MARMARA`DA 20 ŞUBESİ VAR"

Çökertilen çetenin lideri Ş. T`nin Marmara bölgesinde 20`e yakın şubesinin olduğu tespit edildi. Aralarında akaryakıt istasyonunun bulunduğu bölgenin jandarma karakol komutanın da olduğu 26 kişi gözaltına alındı. 10 kişi ise aranıyor. Çete `Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapmak` ve 5015 Sayılı Kanununa Muhalefet` suçlarından yasal işlem yapıldığı öğrenildi.

 

"SOLVENT VE YAĞ KARIŞIMI MOTORU ÇÖKTÜRÜYOR"

Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Burunak, solvent-yağ karışımının dizel motorlarına büyük zarar verdiğini belirterek, vatandaşların akaryakıt alırken dikkatli olmalarını istiyor. Burunak şu önerilerde bulunuyor: ?Halkımızın bu suçtan zarar görmemesi için araçlarına akaryakıt alacakları istasyonları titizlikle seçmeli. Akaryakıt alımından sonra fişlerini kesinlikle almalarını ve meydana gelebilecek arızalarda en önemli delil olan fiş üzerindeki plaka numarasını kontrol etmeleri gerekir.?

 



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet