9 günde onarılacak arızayı 2 günde onardık

9 günde onarılacak arızayı 2 günde onardık

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI, 48 SAAT SÜREN ANA SU BORUSUNUN TAMİRATININ ÇALIŞMALARINI DETAYLI ŞEKİLDE ANLATTI, VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI, 48 SAAT SÜREN ANA SU BORUSUNUN TAMİRATININ ÇALIŞMALARINI DETAYLI ŞEKİLDE ANLATTI, VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

9 günde onarılacak arızayı 2 günde onardık

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehri besleyen ana boruda patlak nedeniyle Kırıkkale´ye iki gün su veremediklerini ve vatandaşlardan özür dilediğini söyledi. İki gün boyunca, su depoya inmeden uyumadığını belirten Saygılı, 84 kişilik ekiple çalıştıklarını ve 9 günde bitecek arızayı 2 günde bitirdiklerini bildirdi.

YAŞANAN SORUN ÇOK BÜYÜKTÜ

Hafta sonu Yahşihan ilçe sınırında meydana gelen ana su hattındaki patlama neticesinde şehre verilen suyun iki gün kesilmesinin ardından, Kırıkkale Belediyesi ekipleri 48 saat süren çalışma neticesinde şehir şebekelerine suyu verdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, meydana gelen patlamanın ufak iki borunun birbirine bağlanması olmadığını söyleyerek, yaşanan sorunun çok büyük olduğunun altını çizdi. Teknik bilgilerde veren Başkan Saygılı, bütün ekip ve ekipmanların yedekleri ile birlikte olay yerinde bulundurduklarını söyledi.

ANKARA´DA 9 GÜN SU GELMEDİ 

Aynı sorunun Ankara´da da yaşandığının örneğini veren Başkan Saygılı, İvedik´te meydana gelen olayda 9 gün su verilmediğini belirtti. 1600´lük ana borunun planlı bir şekilde yenilenmesi veya tadilat edilmesinin bile 2 gün boyunca su sıkıntısı yaşatacağını belirten Saygılı, 8 metre derinde olan borunun depolara dolma süresinin 10 saat olduğunu ve kazı ve dolum işlemlerinin bile 24 saati bulduğunu bildirdi. Olay yerine gidildiğinde daha önce böyle bir olay ile karşılaşılmadığından dolayı nasıl hareket edileceğinin bilinemediğine değinen Başkan Saygılı, profesyonel olan birde ekibi hazır bulundurduklarını kaydetti.

SUYU BOŞALTMAK 9 SAAT SÜRÜYOR

Çalışma sürecinden de bilgiler veren Başkan Saygılı, ?Sadece suyu boşaltmak 9 saat sürüyor. Hava koşulları da var. Zeminde kaymalar meydana geliyor. Önce iş güvenliği alınmalıydı bizde bunu yaptık. Patlamanın meydana geldiği yerin kesilmesi saatler sürüyor. Küçük iki boruyu birbirine kaynatmıyorsunuz tek tek kaynak atıyorsunuz. Bu öyle kolay bir iş değil. Kamuoyunda konuşulan bir boruyu kaynatamadınız sözleri geçerli değil, gerçekten boru ana boru ve bizi çok uğraştırdı? diye konuştu.

SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİLDİ

Başkan Saygılı, ?Olabilecek en süratli şekilde müdahale edildi. Vatandaştan özür diliyoruz. Planlı bir şey değil. Planlı olsa bile minimum 2 gün biz suyu kesmek zorunda kalacaktık. Bütün mahalle depolarına su gitti. Yüksek yerlerde sıkıntılarız var. Bunları da çözmek için çalışıyoruz. Yapabilecek ne varsa,  yapmaya çalışıyoruz.  Projeleri revize etme yoluna gitme yoluna gidiyoruz. 98 yılında yapılan yapı çok büyük bir tesis. 80 kişilik ekip kurduk. İçinde ve dışında koruma olan bir boru. Bu borular basınca dayansın diye 60 amper elektrik veriyoruz.?

DEPOYA SU İNMEDEN UYUMADIK

Çalışanlar ile birlikte kendisinin depoya su inmeden uyumadığını söyleyen Başkan Saygılı, eleştiriler hakkında da konuştu. Vatandaşların haklı eleştirileri olduğunu ve bu eleştirilerin haklı olduğunu ancak bu olaylardan rant elde etmek isteyenlere de sert bir tepki gösterdi. Başkan Saygılı rant elde etmek isteyenlere karşı, ?Bizi eleştirenler 15 Temmuz´da Cumhurbaşkanını eleştirenler gibiler. Ben bunları darbeciler ile aynı kefeye koyuyorum. Bu hepimizin sorunu. Memleketime geçmiş olsun? dedi.



Kadir Hüdür
9.02.2017 10:24:22
48 saatlik bir kesinti olacak ama vatandaş hiç bir eleştiride bulunmayacak öyle mi ? Bu nasıl bir yaklaşım böyle.Bu beyanatları Ak Parti Genel Merkezinden hiç bir yetkili okumuyor mu?

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü