307 öğrenciye ilkyardım eğitimi

 307 öğrenciye ilkyardım eğitimi

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, Akşamsettin İlköğretim okulunda bulunan 307 öğrenciye ilkyardım eğitimi verildiğini söyledi. Çocukların küçük yaşta bu eğitimleri almaları gerektiğini belirten Uzun, bu konuda eğitim çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLİYOR
İlk Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, öğrencilere ilk yardım konularında önemli bilgiler verildiğini söyledi. Uzun yaptığı açıklamada, “Ülkemizde çok az sayıda kişi acil müdahale gerektiren durumlarda neler yapılabileceğini biliyor. Ülkemizde yaşanan kaza oranı sıklıklarını göz önünde bulundurduğumuzda bilinçli ve kuralları iyi özümsemiş kişi sayısının maalesef yetersiz kaldığını görüyoruz. İlkyardım konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise ilkyardım uygulamalarının bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiğidir.”

BİLİNÇSİZ UYGULAMALAR VAR
“Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerekmektedir. Müdürlüğümüzce Akşemsettin Ortaokuluna 12 ve 13 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlediğimiz 2 günlük eğitim programında okuldaki toplam 307 öğrenciye ulaşılmıştır. Öğrencilerin gelişim düzeylerine dikkat edilerek onların günlük yaşamda kolaylıkla yapabilecekleri ve anlayabilecekleri konulara ağırlık verilen eğitimde karşılıklı örnek olaylarla ve görsel materyallerle eğitimin kalıcılığı sağlanmıştır.” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ