Acil sağlık hizmetlerine büyük katkı

Acil sağlık hizmetlerine büyük katkı

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, acil tıbbi yardımın yerinde ve en kısa sürede yapılması için çalışma ve seminerler düzenlendiğini söyledi. Halkın ve sağlık personellerinin bu konuda bilinçli olması gerektiğini belirten Uzun, seminerlerin devem edeceğini aç

EKİPMAN VE PERSONEL DESTEĞİ

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun acil sağlık hizmetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Acil hastalık, yaralanma ve trafik kazası gibi insan hayatını doğrudan tehdit eden bir çok olayda, acil tıbbi yardımın yerinde ve en kısa sürede başlatılması, hasta ya da yaralının uygun ekipman ve personel yardımıyla tedavi kurumlarına taşınması, tedavi kurumlarında bekletilmeden gereken müdahalenin yapılması, hayat kurtarma zincirinin vazgeçilmez halkalarıdır.

Gelişmiş ülkelerde yüzyıldan fazla bir geçmişe sahip acil sağlık hizmetlerinin önemi ülkemizde son yıllarda ancak anlaşılmış ve bu konuda Bakanlığımızca önemli çalışmalar yapılarak vatandaşımız hak ettiği hizmeti almaya başlamıştır”

 

BİLGİSİZLİK VE İHMAL

“112 Acil Sağlık Hizmetleri sunduğu hizmetlerle, acil hastalanma ve yaralanma hallerinde bilgisizlik ve ihmalden, uygun olmayan taşıma koşullarından kaynaklanan ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılmasına kadar, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini düzenleyerek, olağanüstü durumlarda da gerekli acil sağlık hizmetlerinin verilmesinde önemli görevler üstlenmektedir.

Kazalardan sonra meydana gelen ölümlerin, % 10 u ilk 5 dakikada, % 50 si ise ilk 30 dakikada gerçekleşmekte olup, süratli ve bilinçli ilk yardım ile % 15-18’i acil müdahale ile ise % 20-25’i önlenmektedir. Bundan anlaşılacağı gibi ilk yardım ve acil müdahalenin önemi çok büyüktür.”

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ