Adalet tehir edilmez

Adalet tehir edilmez

CİHAT DA TEHİR EDİLEMEZ

Adalet tehir edilmez

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun son zamanlarda bir takım senaryoların sahnelenmeye çalışıldığını belirterek ?Adalet tehir edilemez ve en büyük ibadet olan Cihat tehir edilemez? dedi.

ADALET TEHİR EDİLEMEZ

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, ?Adalet tehir edilmez ve en büyük ibadet olan cihat tehir edilemez. Orucun kazası olur, cihat kazaya bırakılamaz. Nedir cihat? Cihat, cehdetmektir, mücahede etmektir, gayret etmektir. Cihat, Müslüman olsun ya da olmasın bütün insanların haklarını korumanın gayretidir. Can emniyeti, din emniyeti, mal emniyeti, nesil emniyeti ve akıl emniyeti her insan içindir. İşte cihadın gayesi budur, mücahedenin gayesi budur. Kimsenin hakkını yememek ve kendi hakkımızı da yedirmemektir. Mücahede etmek, insanı imha etmek için değil, yaşatmak içindir. Mücahede etmek, insana kastetmek değil, zulmü ortadan kaldırmaktır? dedi.

ŞİMDİ YENİ BİR OYUN VAR

Vurgun şöyle konuştu; ?Şimdi bakınız, bir oyun var. Halkın hassasiyeti biliniyor. Diyelim ki konu laiklik. Şimdi bir grup (sağ görüşlü arkadaşlar) diyor ki anayasada laiklik olmasın. Diğer grup (sol görüşlü arkadaşlar) teyakkuza geçiyor. Sol görüşlü kesimin bu teyakkuzu mütedeyyin camianın sağ görüşlü arkadaşların etrafında kenetlenmesine yol açıyor. Bu tartışmalar devam ederken, bankalar kar rekorları kırmaya devam eder. Faize dayalı küresel sömürü sistemi işler. Asgari ücret yine asgari ihtiyaçların altında olur. Şimdi gündem dediğimiz gibi laiklik, cami, başörtüsü olunca, bizim gevşek kardeşlerimiz hemen galeyana geliyor: Bu sefer destek vermemiz lazım, diyorlar. Rot balansları bozulmuş, farkında değiller.?

FAİZSİZ EKONOMİ OLMAZ DİYENLER

?Bak bakalım, kapışanlar kim? Bir tarafta faizsiz ekonomi olmaz diyen namazında niyazında sağcı ABD´ciler, diğer tarafta faizsiz ekonomi olmaz diyen cenaze namazlarında boy gösteren solcu ABD´ciler, Şimdi bizi solcularla aynı safta olmakla itham eden namazında niyazında arkadaşlarımıza soruyoruz: "Madem hak hakikat diyorsunuz,  niye D-8´i canlandırmıyorsunuz, niye ABD ile stratejik ortaklıktan vazgeçmiyorsunuz, niye AB´nin kuyruğundan ayrılmıyorsunuz?" Cevapları bellidir: "Her şeyin sırası var, bu işleri çaktırmadan yapmak lazım, bizi orada durdurmazlar!" Bizi muhafazakâr kadrolarla aynı safta olmakla itham eden solcu arkadaşlara da soruyoruz: "Madem emek-özgürlük diyorsunuz, niçin bu ABD, AB, İsrail üçlüsüne karşı tek bir eleştiriniz yok, niçin faize dayalı kapitalist düzeni eleştirmiyorsunuz? Niçin ekonomi ve dış politika değil de hep bu laiklik? Bu ABD´ci muhafazakâr kadroları danışıklı olarak iktidarda tutmak için mi muhalefet yapıyorsunuz?" Onların da cevapları bellidir: "Bunlar da Erbakan Hocanın talebesi! Siz yetiştirdiniz!" Oynanan bir tiyatrodur. Bu ülkede siyasetin, medyanın, kanaat önderlerinin ekserisi bu tiyatroda kendilerine verilen rolü oynamaktadırlar.?

IRKÇI EMPERYALİZME KARŞI

?Bugün Irkçı emperyalizme ve Siyonizme karşı hakikati söylemek en büyük cihattır? diye konuşan İl Başkanı Vurgun, ?Bu cihat Müslüman kanı dökerek olmaz. Bu cihat mezhepçilik yaparak olmaz. Bu cihat ırkçılık yaparak olmaz. Bu cihat varili 100 dolarlık petrolü 25-30 dolardan emperyalizme peşkeş çekerek olmaz. Bu cihat NATO karargâhlarında eğit?donat ile eğitilip İslam coğrafyasını İsrail lehine karıştırarak olmaz. Bu cihat çocuk parkında, otobüs durağında bomba patlatarak olmaz. Bu cihat el altından ABD´den, İngiltere´den, İsrail´den silah alarak olmaz. Bu cihat merhameti, şefkati, kardeşliği kuşanmadan hiç mi hiç olmaz.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız