Adaylar sandığa girdi

Adaylar sandığa girdi

CHP'DE SANDIKLAR ERKEN KURULDU

CHP'DE SANDIKLAR ERKEN KURULDU

Adaylar sandığa girdi

CHP vitrine çıkaracağı üç isimi belirlemek için seçime gidiyor. Genel merkezin aldığı karar doğrultusunda yarın yapılacak ön seçimle CHP'nin adayları belli olacak. 8 aday adayının yarışacağı seçimin ilgi görmesi bekleniyor.

YARIN SANDIK KURULACAK

CHP 7 Haziran seçimlerinde vitrine koyacağı adaylarını 50 ilde ön seçimle belirliyor. Örnek bir uygulama olan ön seçim kararı alan CHP Kırıkkale'de de adaylarını ön seçimle belirleyecek. Yaklaşık bir aydır devam eden ön seçim çalışmalarının ardından yarın merkezde 6, çevre ilçelerde 7 olmak üzere 13 sandıkta partililer oy kullanacak. Oy kullanma işlemi sabah 08.00'de başlayacak akşam 17,00'ye kadar sürecek. Seçim, hâkim huzurunda yapılacak.

OY VERME İŞLEMİ NASIL OLACAK?

CHP Genel Merkezi'nin aldığı kararla yapılacak olan ön seçim için merkezde 6, ilçelerde ise 7 ilçede sandık kurulacak. Partililer en az iki, en çok 5 isimi işaretleyebilecekler. Partiye üye herkes oy kullanabilecek. Günler öncesinden başlatılan çalışma ile tüm partililerin adreslerine oy kullanma pusulası gönderilmesine rağmen oy pusulası eline ulaşmayan partililer nüfus cüzdanı ile kayıt listesinde ismi bulunuyorsa oyunu kullanabilecek. Sandığa giden seçmen kendisine verilen oy pusulasında üç ismi işaretleyip sandığa atarak 7 Haziran seçimlerinde CHP'nin üç adayını belirleyecek.

8 ADAY ADAYI YARIŞACAK

Yarın yapılacak ön seçimde genel merkeze müracaat ederek aday adayı olan 8 isim yarışacak. Avukat Murat Çakırca, Avukat Uğur Yıldırım, Avukat Ziya Kavlak, Emekli öğretmen Serpil Erbay, Mali Müşavir Neşet Şahin, gazeteci Gürsoy Topsoy yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından yarın sandığa girecek. Yarın yapılacak seçimin yoğun ilgi görmesi beklenirken bin-bin 200 civarında oy kullanılacağı tahmin ediliyor. Aday adaylarından Murat Çakırca, Neşet Şahin ve Hacı Arap Karadurmuş diğer adaylara göre biraz daha şanslı görülüyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız