AHİKA desteği geliyor

AHİKA desteği geliyor

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ TANITIMI YAPILDI

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ TANITIMI YAPILDI

AHİKA desteği geliyor

Aralarında Kırıkkale´nin de bulunduğu TR71 bölge illerine hitap eden Ahiler Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteğini Kırıkkale´de düzenlenen bir programla tanıttı. Toplantının amacının projeyi tanıtmak olduğunu söyleyen AHİKA Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, proje üreten kumu kurum ve kuruluşlarına ajansın 1 milyon TL´ye kadar hibe desteği sağlayacağını söyledi.

PROJENİN TANITIMI YAPILDI 

Bölgedeki girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini geliştirecek nitelikteki iş geliştirme merkezleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme merkezleri ve işletmelerin ortak kullanımına açık fuar, ticaret merkezi, sergi salonu, laboratuvar ve atölye gibi büyük bütçeli altyapı ve/veya işletme desteklerini içeren özel nitelikli projelere destek sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek olan Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında Kırıkkale´de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve STK temsilcileri katılım sağladı. Çeşitli yatırım çalışmalarına destek sağlayan AHİKA, bu projeyle birlikte kendilerine proje sunan ve projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen kamu kurumlarına minumum 1 Milyon TL hibe destek sağlayacak.

DESTEK İLLERİN ÖNCELİĞİNE GÖRE 

Güdümlü proje desteği hakkında katılımcılara bilgiler veren Proje Yönetim Birim Başkanı Muhlis Kanık gelen soruları da yanıtladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Vekili Varol, ?Güdümlü Proje desteği, bölge planında öngörülen öncelikler doğrultusunda, konusu ve koşulları ajans öncülüğünde ve yönlendirilmesinde belirlenen özel nitelikli model projelerdir. Ajans, bölgedeki girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini geliştirecek nitelikteki iş geliştirme merkezleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme merkezleri ve işletmelerin ortak kullanımına açık fuar, ticaret merkezi, sergi salonu, laboratuvar ve atölye gibi büyük bütçeli altyapı ve işletme desteklerini içeren projelere destek sağlayabilir. Güdümlü projelere sağlanacak mali destekler ajansın yıllık gider bütçesinin yüzde yirmisini geçemez. Güdümlü proje desteklerinde sadece; yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri ve küçük sanayi siteleri, sivil toplum kuruluşları proje uygulayıcısı olabilir. Güdümlü projenin yürütülmesinde, aynı anda birden fazla kurum ve kuruluş rol alabilir. Bu durumda kurum ve kuruluşlardan biri projenin uygulayıcısı olarak tayin edilir. Diğer kurum ve kuruluşlar, proje uygulayıcısının ortağı olurlar? dedi.

HABER: Ferman Aybars Gök



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı