AHİ-KA illeri bir arada

AHİ-KA illeri bir arada

Ahiler Kalkınma Ajansı Bölgesindeki İller İle Ortaklık ve İşbirliği Ağının Kurulması Çalıştayı 6-7 Ekim 2011 tarihlerinde Nevşehir?de gerçekleştirildi.

AB YOLUNDA KIRIKKALE PROJESİ BEŞ İLİ NEVŞEHİR? DE BİR ARAYA GETİRDİ
 
ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRDİ
Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisince hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ?İllerimiz AB?ye Hazırlanıyor Projesi? kapsamında desteklenen ?AB Yolunda Kırıkkale? projesi çerçevesinde Ahiler Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde Ortaklık ve İşbirliği Ağının Kurulması çalıştayı gerçekleştirdi. Söz konusu çalıştay TR71 bölgesi Kalkınma Ajansına bağlı Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Nevşehir illerindeki AB birimleri ve bölgedeki kurum ve kuruluşlar arasında, Avrupa Birliğine yönelik faaliyetlerde işbirliği sağlamaları, ortaklıklar ve işbirliği ağları kurulması ve iyi uygulamaların paylaşılması yoluyla bölge kalkınmasına katkı sağlamak amacına yönelik düzenlenmiştir.Çalıştay da adı geçen iller arasında bundan sonra yapılacak başta AB fonları olmak üzere, hibe programları proje çalışmalarına yönelik olarak ortaklıkların kurulması çalışmaları yapıldı. Çalıştaya 32 katılımcı iştirak etti.
 
AB YOLUNDA KIRIKKALE PROJESİ TANITILDI
Çalıştay, ?AB Yolunda Kırıkkale? projesinin tanıtımı ile başladı. Daha sonra proje ortağı olan Ahiler Kalkınma Ajansının tanıtımı gerçekleştirildi. Hibe fonlarına ulaşma yöntemleri hakkında yapılan sunum ile çalıştayın öğleden önceki oturumu sona erdi. Öğleden sonra, işbirliği oluşturulması ve ortaklıklar kurulmasının önündeki engeller ve çözüm önerilerine yönelik bir atölye çalışması yapılarak çalıştayın 1. günü tamamlandı.Çalıştayın 2. günü Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Nevşehir illerinde iyi uygulanmış projelerin tanıtımı ve deneyimlerin paylaşılması ile sabah oturumu gerçekleştirildi. Sabah oturumuna AB Bakanlığı?ndan katılan AB İşleri Uzmanı ve Program Koordinatörü İlksen Hilal Yıldır da bir konuşma yaparak bölgede işbirliğinin önemini vurguladı ve illerin problemleri hakkında görüşmelerde bulunarak bilgi aldı.
 
BİLGİ ALDILAR
Çalıştayın 2 günü öğleden sonra katılımcılar, iyi uygulama örneklerinden olan bir AB projesini yerinde inceleyerek bilgi aldılar. Ayrıca çalıştaya katılan proje uzmanları arasında, çalıştayın amacına uygun olarak yeni ortaklıkların ön görüşmeleri gerçekleştirildi. Çalıştayın giderleri, AB Yolunda Kırıkkale projesi faaliyetleri ve bütçesi kapsamında proje ortağı Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından eş finansman olarak karşılandı.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ