AHİKA projeleri bekliyor

AHİKA projeleri bekliyor

SOGEP kriterleri doğrultusunda proje hazırlandığı takdirde % 90’ı hibe olmak üzere 1.000.000. TL tutarında destek alınabiliyor.

1.000.000. TL’LİK HİBE PROJE HAZIRLAMAK İÇİN SON GÜN 31 OCAK 2022  

 

SOGEP kriterleri doğrultusunda proje hazırlandığı takdirde % 90’ı hibe olmak üzere   1.000.000. TL tutarında destek alınabiliyor. Bu destekten faydalanmak isteyenler ise 31 Ocak 2022 tarihine kadar AHİKA (Ahiler Kalkınma Ajansının) internet sitesi

kirikkale@ahika.gov.tr ye girerek Ön Başvuru Çizelgesini doldurması gerekiyor.

 

YENİLİKÇİYİ DESTEKLEMEK

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Kalkınma Ajansları tarafından Türkiye genelinde yürütülen bir hibe programı olan SOGEP’in hedeflerinin: Uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirmek, Yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, Değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, Toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, İstihdam edilebilirliği artırmak, Sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve

Sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak olarak belirtiliyor.

 

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK

Konuyla ilgili olarak Kırıkkale Valiliği konferans salonunda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya iştirak eden katılımcılara AHİKA Kırşehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Gökhan Gömcü konuyla ilgili bilgiler verdi. Gömcü bu programa: Kamu kurum ve kuruluşları, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, Birlikler, Kooperatifler, Sivil Toplum Kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri, Sanayi Siteleri, Serbest Bölge İşleticileri, Teknoloji Transfer Ofisi Şirketleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Endüstri Bölgesi ve İş Geliştirme Merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketlerinin müracaat edebileceğini belirterek yapılacak projede, “İstihdam Edilebilirliği Artırmak” “Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik”

“Sosyal İçerme” konularına öncelik verilmesi halinde ödenecek paranın % 90 oranında hibe geri kalan % 10’luk kısmı ise müracaatçıların üstleneceğini ifade etti.

 

DESTEKLENEN PROJELER

AHİKA Koordinatörü Gökhan Gömcü hibe yada kredi verilmeyecek projeleri ise: “Temel sosyal hizmet sunumuna yönelik yenilikçi niteliği olmayan projeler, Yurtdışı ziyaret ile yurtdışı seminer, konferans, eğitim vb. faaliyetleri içeren proje kalemleri, Sosyal yardım ve nakdi sosyal transfer mahiyetindeki unsurlar içeren projeler, Okul derslerini takviye amaçlı etüt faaliyetleri ve sınavlara hazırlık amacı taşıyan kurs projeleri, Proje amaçları ile ilişkilendirmemiş ve sürdürülebilirliği zayıf eğitim faaliyetlerine odaklanan projeler, Hâlihazırda başka bir kurum tarafından rutin olarak sunulan hizmetleri içeren projeler, Hedef kitle ile faaliyetleri arasında İlişki kurulamayan projeler, Hâlihazırda başka bir finansman kaynağından desteklenen projeler” olarak sıraladı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız