Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

MASKELİ MESAFELİ KUTLAMA

MASKELİ MESAFELİ KUTLAMA

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri önceki yıllardan farklı olarak sesiz ve coşkusuz bir şekilde kutlanıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle kısıtlı etkinliklerle gerçekleştirilen kutlamaların ilk gününde Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Yılın Ahisi seçilen Sedat Gelinlik ve Moda Evi sahibi Sadettin Üçgül, Yılın Kalfası Ahmet Hüseyin Onan ve Yılın Çırağı Sefa Kaplan, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Kırıkkale Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Süleyman Köstekli ve yönetim kurulu üyeleri, çelenk töreninin ardından Kırıkkale Valiliğini ziyaret ettiler.

Ziyarette, ilimizde 14-18 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası kutlamalarının salgın dolayısıyla bu yıl kısıtlı tutulduğunu, bu yılın Ahiliğine Sadettin Üçgül’ün, kalfalığa Ahmet Hüseyin Onan’ın, çıraklığa ise Sefa Kaplan’ın seçildiğini aktaran Başkan Köstekli, esnaf ve sanatkârlara vermiş olduğu desteklerden dolayı Vali Sezer’e teşekkür etti.

Ziyaretlerinden dolayı kutlama heyetine teşekkür eden ve Ahilik kültürünün, geleneğinin yaşatılması adına düzenlenen 33. Ahilik Haftası kutlamalarının hayırlı olmasını dileyen Vali Sezer, ziyarette bulunan heyetin şahsında bütün esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutladığını ifade etti.

Daha sonra heyet, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'yı makamında ziyaret etti. Bu yıl Koronavirüs salgını sebebiyle kısıtlı bir kutlamanın gerçekleştiğini belirten Başkan Süleyman Köstekli “Gelecek nesle Ahiliği, usta çırak ilişkisini günümüzde tüm iş kollarında aşılamak istiyoruz. Ahi Evran'ın dediği gibi, esnaf eli açık olacak, cömert olacak, komşusu açken tok yatmayacak. Belediyemize de içinde bulunduğumuz salgın sürecinde esnaf kardeşlerimize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da, esnaflara destek için her çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan Saygılı, “Ahilik kültürünün yaşatılması için gösterdiğiniz çabaya teşekkür ediyorum. Geleneklerimizi Kırıkkale esnafımızın yaşatmaya çalıştığını görmek çok sevindirici. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde özellikle yardımlaşmaya büyük önem veriyoruz. Biz Kırıkkale Belediyesi olarak salgın sürecinde esnafımızın yanında olduk, bu hususta çeşitli esnaf kollarımıza desteklerimiz oldu. Bu desteğimiz zaman içerisinde devam edecek” ifadelerini kullandı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı