AKP, MKE kepazeliği için özür dilemeli

AKP, MKE kepazeliği için özür dilemeli

TANRIVERDİ, AKP TARAFINDAN TERFİ ETTİRİLMİŞ

AKP, MKE kepazeliği için özür dilemeli

CHP İl Başkanı Ahmet Önal geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen Milli Piyade Tüfeğinin projelerinin ABD´li bir firmaya satarken suçüstü yakalanan Mustafa Tanrıverdi´nin AK Partinin Siyaset Akademisi programlarına katıldığının fotoğraflarla belgelenmesine rağmen AKP´li yöneticiler tarafından işin üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi.

TANRIVERDİ AKP TARAFINDAN TERFİ ETTİRİLMİŞ

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde, uzun süre MKE fabrikalarında görev yapmış ve AKP döneminde MKE Silah Fabrikası Müdürü olarak terfi ettiğini ileri sürdüğü Mustafa Tanrıverdi´nin Milli Piyade Tüfeğini ABD´li bir firmaya satmaya çalışırken suçüstü yakalanmasının şok bir gelişme olarak niteledi.

BU OLAYIN BOYUTU GİZLENMEK İSTENİYOR

Önal açıklamasında, ?Ancak bu olayın şehrimizle ilgili boyutunu maalesef AKP temsilcileri kapatmaya çalışmakta, yaşanan bu olay sebebiyle sadece üzüntülerini belirterek işin üzerini örtmeye çalışmaktadırlar. Geçtiğimiz günlerde Partimizin İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin´in belirttiği gibi ?´Türkiye´mize ait mili piyade tüfeği çizimlerini ABD´li bir firmaya satmaya çalışırken yakalanan MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, AKP Siyaset Akademisinden mezun olmuş bir kişidir. Bu kişi, 2013 yılı Nisan ayında Kırıkkale´mizde AKP örgütü tarafından düzenlenen ?Siyaset Akademisi´ toplantılarına katıldığı fotoğraflarla belgelenmiştir. AKP toplantılarına Devlet Memuru olmasına rağmen katılma cesareti gösteren, belki de bu toplantılara katıldığı için AKP tarafından müdür olarak atanmasını sağlanan bu kişinin MPT´nin çizimlerini satarken yakalanması da bir o kadar manidardır. Bu durum karşısında AKP yöneticilerinin ne düşündüğünü, en azından da bu kişiyi biz atadık, biz terfi ettirdik ama yanlış yaptık bu hata bizim demeleri gerektiği konusunda Kırıkkale kamuoyu hem fikirdir? dedi.

AKP BU VEBALDEN KURTULAMAZ

Önal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Soma´da 307 Madencinin ölümü karşısında ?hiç olmazsa iyi öldüler diyen´, Ankara´da ülkemizin tam kalbinde yaşanan patlamalara önlem dahi alamayan, güzel ülkemizi teröristlerin cirit attığı Ortadoğu ülkelerine çeviren ama siyaseten hiçbir sorumluluk almayan, istifa etmeyi ise hiç düşünmeyenlerin, hiç olmazsa bu kepazelik karşısında ?bu kişiyi biz atadık, Kırıkkale´mizden özür diliyoruz´ demelerini bekliyoruz. Aksi halde AKP yöneticileri bu vebal ve sorumluluktan kurtulamayacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Örgütü olarak, bu olayın takipçisi olacağız. Bu olayı unutturmayacağız. Milli emek ve sermaye ile geliştirilen MPT´ye indirilen bu darbeye kimler sebebiyet vermişse yargılanmaları için de üzerimize düşen sorumluluğu sonuna yerine getireceğiz.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız