AKP, Atatürk'ün koyduğu ilkeleri terk ediyor

AKP, Atatürk

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Sekreteri Öner Tanık, Atatürk`ün `Yurtta sulh, cihanda sulh` ilkesinin AKP Hükümeti tarafından küçümsenerek terk edilmeye çalışıldığını söyledi.

MEYDANDA BİR ARAYA GELDİLER

Cumhuriyet Meydanı`nda ADD tarafından düzenlenen basın açıklamasına, çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Burada konuşan Öner Tanık, Atatürk`ün `Yurtta sulh, cihanda sulh` ilkesini hatırlatarak, "Büyük Atatürk tarafından konulan bu ilke 12 yılı aşkın süredir işbaşında olan AKP iktidarı tarafından küçümsenerek terk edilmiştir. `Komşularla sıfır sorun` adı verilen maceracı ve ABD patentli dış politika ülkemizi dost ve kardeş komşularımızla düşman hale getirmiş, izleri yüz yıllarca silinmeyecek kin ve düşmanlık tohumları serpmiştir. Suriye`ye karşı yıllardır süren düşmanca politikalar bir yana, vatan topraklarımızda bu kardeş ülkenin yasal iktidarını devirmek üzere silahlı terör örgütlerini eğitmek üzere kamplar oluşturulmuştur. İç savaş ortamı nedeniyle can güvenliği için ülkelerini terk eden 2 milyona yakın Suriyelilerin barındığı mülteci kampları silahlı eğitim kamplarını kamufle etmenin aracı haline getirilmiştir. Zaman içinde Suriye`deki terör, önce sınırdaki Reyhanlı`da daha sonra da Niğde`de can almış, ancak terör örgütlerine ülkemiz üzerinden silah ve mühimmat desteği sürmüş, silah yüklü TIR araçlarının MİT ile asker arasında sorun olmuştur" dedi.

Türkiye`nin kendi eli ile hazırladığı bu maceracı politika sonucu Lozan Anlaşması`ndan geri adım atmak zorunda kaldığını öne süren Tanık, "Çünkü Süleyman Şah Türbesini terk edip tahrip etmeden hemen önce ABD ile eğit-donat anlaşması imzalamıştır. Süleyman Şah Türbesi`nden çekilmenin ardında yatan da `Eğit Donat Anlaşmasından` sonra İŞİD ile karşı karşıya kalacak olmamızdır. Komşumuz kardeş Suriye ile ebedi düşmanlığa yol açacak ve Türk Ceza Yasası ile uluslararası ceza yasalarınca da suç oluşturacak bu eğitim faaliyetleri ABD`li terör eğitmenlerinin nezaretinde ülkemiz sınırları içinde Kırıkkale veya Kırşehir ilimiz de gerçekleşeceği söylenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu güne dek hiçbir komşumuz için bu derece düşmanca faaliyet gösterilmediği gibi bu türden çabalara destek vermek şöyle dursun hep kınanmıştır. ABD eğitilecek militanlar arasında PKK /PYD militanı olmaması konusunda Türkiye`nin direnişine karşı çıkmakta ve IŞİD konusunda ülkemize güven duymadığını ilan etmektir. Türkiye`nin bir savaşa sürüklendiği uzmanlarca açıkça anlatılmaktadır. Türkiye böyle bir oldu bittiyi kabul etmeyecek bu tezgaha karşı direnecektir. Ne Kırıkkaleliler ne de bu vatanın herhangi bir köşesinde yaşayan yurttaşlarımız teröristleri istememektedirler. Mustafa Kemal Atatürk`ün `Yurtta sulh, cihanda sulh` ilkesine sonsuza kadar bağlıdır. Bu ilkenin çiğnenmesinin ülkemizin bağımsızlığını da tehlikeye düşüreceğini de bilincindedir” diye konuşmasını sonlandırdı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ