Alenen anayasa suçu işleniyor

Alenen anayasa suçu işleniyor

CHP KADIN KOLLARI BAŞKANI GÜLLÜ AYKUT, TOPLUMDA YARATILMAK İSTENEN KUTUPLAŞMANIN DAHA DA ARTIRILMAYA ÇALIŞILDIĞINI İLERİ SÜRDÜ

CHP KADIN KOLLARI BAŞKANI GÜLLÜ AYKUT, TOPLUMDA YARATILMAK İSTENEN KUTUPLAŞMANIN DAHA DA ARTIRILMAYA ÇALIŞILDIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Alenen anayasa suçu işleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut müftülüklere nikâh kıyma yetkisi verilmesinin toplumda yaratılmak istenen kutuplaşmayı daha da artıracağını söyledi.

HUKUK DEVLETİ OLMA İLKESİNE AYKIRI

Uygulamaya konmak istenen müftülüklere nikâh kıyma yetkisinin verilmesinin hukuk devleti olma ilkesi, kanun önünde eşitlik ilkesi, devrim yasalarının değiştirilmemesi ve laikliği koruma ilkesinin ihlal edilmesi anlamına geldiğini savunan Aykut bu tasarının çıkartılmaması için tüm kadınların ve kadın sivil toplum örgütlerinin birlikte bu değişikliğe karşı çıkması gerektiğini bildirdi.

ALENEN ANAYASA SUÇU İŞLENİYOR

Söz konusu tasarının kabulüyle anayasa suçu işlendiğini söyleyen Aykut, ?Cumhuriyet bir hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk vardır ve kadınların özgürlüğü, eşitliği, birey olmaları cumhuriyetle teminat altına alınmıştır? dedi.

CUMHURİYET KADINLARI HUKUKU SAVUNUR

Cumhuriyet kadınlarının hukuku savunarak, devrim yasaları ve Mustafa Kemal Atatürk´ü savunup yollarına devam edeceklerini vurgulayan Güllü Aykut, ?Ülkemize getirilmek istenen İslam devleti olma dayatmasına karşı, kadın yurttaş kimliğimiz ile mücadelemizi asıl iş olarak önümüze koyacağız? diye konuştu.

TOPLUMDAKİ KUTUPLAŞMA ARTACAK

Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi verilmesinin toplumda yaratılmak istenen kutuplaşmayı daha artıracağını, toplumsal yaşamda nikâhını belediye veya müftülükte kıyanlar olmak üzere yeni bir ayrımcılık ortaya çıkacağını bildiren Aykut, ?Oysa resmi nikâh yurttaş olmanın, kanun önünde eşit olmanın teminatıdır? şeklinde konuştu.

BU TASARI KABUL EDİLEMEZ

CHP Kırıkkale Kadın Kolları Başkanlığı olarak meclis komisyonundan geçen tasarının kabul edilemez olduğunu her yerde haykıracaklarını dile getiren İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut, ?Bu tasarının meclisten geçmesi demek laik, hukuk devletinin ortadan kalkması demektir. Ülkemiz çok karışık günlerden geçmektedir. Bu konuyla meşgul olmamızı anlamak mümkün değildir. Ekonomimiz altüst olmuş durumdadır. Bu tasarı yaşanan krizlerin üzerini kapatmaktır? ifadelerini kullandı.

 HABER: MURAT KARADAĞ



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız