Alkolü Bırakanlar MKE Havuzunda buluştu

Alkolü Bırakanlar MKE Havuzunda buluştu

İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKEN BİR HASTALIK

Alkolü Bırakanlar MKE Havuzunda buluştu

Alkolü Bırakanlar Topluluğu geleneksel buluşmasını bu yıl MKE Havuzunda gerçekleştirdi. Buluşmaya alkolü bırakanların eşleri de destek verdi. 

AİLEYE BABA OLMAK İSTİYORSANIZ ALKOLÜ BIRAKIN

Alkolü Bırakanlar Topluluğu adına bir açıklama yapan Şeref Önal, ?Alkolizm bir aile hastalığı. Bir alkolik ailede kendisi içip de diğerlerine bir şey olmaz dememeli. Bizler 24 yıldan beri alkolü bırakan kişiler olarak bizim aramıza gelirse, alkolü bırakması için her türlü yardımı yapıyoruz. Bunun karşılığında hiç bir menfaatimiz ve isteğimiz yok. Sadece bize gelen yeni bir ümitle gelmeli. Alkol, tedavisi mümkün olmayan bir hastalık, ancak durdurabilir. Halk arasında bunu sarhoşluk, bir utanma duygusu olduğu için aileler bunu saklıyorlar. Fakat saklanacak bir şey değil, çaresi var. 24 yıldır içmiyorum, hayatımdan memnunum ve her gün şükrediyorum ben bu işi bıraktığım için. Bir defa aileye baba, karınıza koca olmak istiyorsanız alkolü bırakmanız gerekir? dedi. 

HAYATA DAHA İYİ BAKIYORUZ

Alkolün şizofren gibi bir şey olduğunu ifade eden Önal, ?Bu tarafa geçen bir daha öteki tarafa geçmez. Bir ömür boyu bedava yaşamak istiyorsanız, bizim aramıza katılın. Biz alkolü bırakanlar olarak aramıza katılanlara şifa bularak hayatı yaşanır hale getiriyoruz. Her gün toplanıp, kavga etmiyoruz. Bu işe aile olarak bakıyoruz, içki imajını silerek; aile olarak mutlu bir yaşantımız var. Sarhoş imajını silerek hayata daha iyi bakıyoruz. Şu anda hoş bir insan olarak hayatımıza devam ediyoruz? diye konuştu.

YAPILARININ BİLİNÇLENMESİ GEREKİR

Alkolü bırakan eşlerine destek veren kadınlar, ?Evliliğimizde alkolle ilgili sorunlarımız, hastane deneyimlerimiz oldu. Alkolü bırakması için bir takım girişimlerde bulundum. Çok fazla sonuç alamadım. Daha sonra alkolü bırakanlar grubunu buldum. Şu anda onun faydasını gördüm. Onun için de buradayız. Şu anda eşim uzun süreden beri alkol almıyor. Benim alkolik yakınlarına şöyle bir mesajım olabilir. Alkolik hastalarımızdan çok, bizim bilinçlenmemiz, aile yapılarının bilinçlenmesi gerekir.?

İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKEN BİR HASTALIK

?Daha önemlisi, hastalık gözü ile bakıyoruz. Şeker hastalığına benzetiyoruz. Şeker hastası alkol aldığı zaman nasıl şekeri yükseliyorsa, alkol alındığı zaman alkol bağımlıları hasta oluyorlar. Alkollüye kızmaktan ziyade, onun tedavi ve şefkate ihtiyacı var. Yalnızlık hastalığı, bizi etkileyen taraf se sosyal çevremiz olmuyor, özel günlerimiz olmuyor. Alkol şişede durduğu gibi maalesef durmuyor. Bizler, eşlerimizin alkolü bırakmasına katkı sağladıysak, diğer kocaların da alkol bırakması için eşlerine her zaman yardımcı olmaya hazırız. Alkol durdurabilen bir hastalık, ruhsal anlamda çok iyi iyileştirilmesi gereken bir hastalık? diye konuştular.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!