Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

BU ŞİİRİ İYİ ANLAMAK LAZIM

Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü ile ilgili basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Üniversite Şubesi Başkanı Murat Şahin, ?Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.?dedi.

İYİ ANLAMAK LAZIM

12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 94. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy´u minnet ve rahmetle andığını belirten Şahin, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek, "İstiklal marşımızın 48 saatte yazıldığı söyleniyor. İşte bunu anlamamız lazım. Nasıl bir ruh vardır ki, bu şiiri yazdı. İşte bizim bunu sorgulamamız lazım. Eğer o ruhu anlamasak, ezberde 2 iki günde yazıldığını, 10 kıtaymış, 12 Mart´a kabul edilmiş, bunların hiçbir anlamı yoktur. Biz önce bu ruhu kavrayacağız.?dedi.

BÜYÜK SAVAŞLAR GÖRÜLDÜ

Sözlerine devam eden Şahin, ? Önce Mehmet Akif Ersoy´un yaşadığı dönemi anlayacağız. Osmanlıların son dönemlerini gördü. Balkan, Trablus savaşlarını birinci dünya savaşını gördü. Bir devletin yavaş yavaş parçalandığını gördü. Ve istiklal savaşını gördü. Bu ruhu içinden gelerek yaşadı. Yoksa böyle bir destansı bir şiiri ortaya çıkarması mümkün müydü?" diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ