Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

TÜRK EĞİTİM SEN´DEN 12 MART AÇIKLAMASI

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

Türkiye Kamu Sen il Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak´ın İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma günüyle ilgili yaptığı açıklamada ?Allah Bu Millete Bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin? dedi.

MİLLETLERİN YAŞAMINDAKİ OLAYLAR

Karabacak açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını kararlılığını ?Hayal ile yoktur alkış verişim, her ne demişsem görüp de söylemişim? diyerek abideleştiren Mehmet Akif Ersoy´dur. Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı´nda, Kurtuluş Savaşı´nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir.?

TBMM MİLLİ MARŞ OLARAK KABUL ETTİ

?Ne mutlu bizlere ki İstiklal Marşı´mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ?Milli Marş? olarak kabul edilişinin 94. Yıldönümünü kutluyor ve bağımsızlığımızın simgesi olan ? İstiklal Marşı?mızın şairi, Cumhuriyet dönemi fikir ve sanat öncülerinden Mehmet Akif Ersoy gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yâd etmek ve onun yüksek ideallerini, davasını aşkını paylaşıyoruz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ