Altında kira dönemi

Altında kira dönemi

YÜKSEK FİYAT VATANDAŞI BAŞKA ARAYIŞLARA YÖNLENDİRİYOR

YÜKSEK FİYAT VATANDAŞI BAŞKA ARAYIŞLARA YÖNLENDİRİYOR

Altında kira dönemi

Altında önlenemeyen fiyat artışı vatandaşı alternatif arayışlara yönlendiriyor. Vatandaşlar altını kiralama yolunu tercih ediyor.

SATIN ALMAK YERİNE KİRALAMA

Vatandaşların talebi karşısında kiralık altın sektörü gün geçtikçe büyüyor. Düğün sezonunun gelmesiyle birlikte Yüksek altın fiyatları ve maddi yetersizlikten ötürü Kırıkkale´de vatandaşlar kiralama yöntemine başvuruyor. Evlilik hazırlığında olan bir vatandaş, kız tarafının kendisinden yüksek rakamlı altın talep etmesiyle başlayan uygulama altın kiralayan sarraflarda son buluyor. Yani vatandaş eş-dost içinde küçük düşmemek için istenilen altını almak yerine birkaç günlüğüne kiralıyor. Kendilerinin kiralık altın vermek gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Yonca Sarrafı sahipleri Arif Erdal ve Osman Coşkun Kırıkkale´de bazı sarrafların talep karşısında altın kiraladığını belirterek aslında bu uygulamanın maddi durumu iyi olmayan düğün sahiplerinin talebi karşısında başladığını söylediler. 

KİMSE ALTIN ALMAK İSTEMİYOR

Kırıkkale´de son aylarda bu şekilde talebin arttığını belirten Erdal dolayısıyla ?kiralık altın´ veren esnafların gün geçtikçe büyüdüğünü böylesi bir alışverişten hem düğün sahiplerinin hem de sarrafların karlı çıktığını kaydetti. Altın fiyatlarının yükselişinin vatandaşın alım gücünü düşürdüğü için sarraflarında işinin düşmesine neden olduğunu belirten Arif Erdal ?Altın satışları eskisi gibi değil. Müşterilerimizin çoğu altını ödünç alıyor. Düğün sezonu açıldı ama altın tarihinin zirvesinde olduğu için müşterilerimiz çok zor durumda kalıyor. Bizim sektördeki bazı esnaflarımız da özellikle yüksek kira bedelli dükkânlarda iş yapan bazı esnaflarımız altını kiralıyor? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı