Anız yakmak büyük bir vebaldir

Anız yakmak büyük bir vebaldir

ANIZ YAKMAK VERİMİ DÜŞÜRÜR

Anız yakmak büyük bir vebaldir

Kırıkkale´nin Delice ilçesinde arpa ve buğday hasadının yapılmasının ardından Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere, anız yakılmaması konusunda çiftçileri uyardı.

VERİMİ DÜŞÜRÜR

Anız yakmanın toprağa ve tarlada yaşayan hayvanlara büyük zararı olduğunu açıklayan Gökdere,  birçok canlıyı ateşle yakarak hayatlarına son vermenin büyük bir vebal olduğunu söyledi. Yaratılan her mahlûkun bir gayesi olduğunu dile getiren Gökdere, ?Yeryüzündeki ve gökyüzündeki her şey alelade birer varlık olarak yaratılmamıştır. Mükemmel şekilde yaratılan insanoğlunun emrine amade kılınmıştır. Bütün kâinatta yaratılan her şeyin bir amacı, gaye ve hedefi vardır. Dolayısıyla o amacı, gaye ve hedef doğrultusunda bütün mevcudattaki ve kâinattaki her canlı hayatını sürdürür. Bugün biz de yaşayan en mualla varlık olarak diğer varlıkların da yaşamasından da sorumluyuz. Kâinata halife olarak gönderilen insanoğlunun bütün kâinattaki her şeyden sorumlu olması gerekir. Temiz ve nezih bir şekilde yaratılan ve insanoğlunun emrine verilen kâinatta insanoğlu ona göre hareket etmek zorundadır. Mesuliyetin gereği budur?  dedi.

ÇEVREYE ZARAR VERİR

Anızlar yakılarak tabiata zarar verildiğini vurgulayan Gökdere, ?Kendi özel çevre ve etrafımıza baktığımız zaman insanımızın tabiata çevreye zarar verdiğini görüyoruz. Zira çevre duyarlılığına en başında Müslümanların hassasiyet göstermesi gerekir. Kırıkkale çevresinde ve etrafında anızların yakıldığını görüyoruz. Anızların yakımı sadece bir hasattan sonraki kalan atıkların yakılması değildir. Yanız yakıldığında tabiat içerisinde bulunan toprağa, insana, çevreye faydalı birçok canlının yanarak can verdiğini maalesef üzülerek müşahede ediyoruz. Bu durum insanımıza çok büyük bir manevi mesuliyetin yüklendiğini de bilmemiz gerekir. Aynı zaman da anız yakıldığı zaman toprağa vermiş olduğu zarar ile beraber gelecek yılların verimi düşürdüğünü de göz önünde bulundurmalıyız? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü