Antidemokratik sendikal yasalar değiştirilmeli

Antidemokratik sendikal yasalar değiştirilmeli

ÖRGÜTLENMELERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI

Antidemokratik sendikal yasalar değiştirilmeli

MHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Av. Halil Öztürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yazılı kutlama mesajı ile kutladı.

ANLAMLI BİR GÜN İÇERİSİNDEYİZ

Milletvekili Adayı Öztürk yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi: Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve milletçe elde ettiğimiz toplam milli gelire büyük katkılar sağlayan milyonlarca çalışanımızın gururla idrak ettikleri anlamlı bir günün içindeyiz. Helal kazancını elde etmenin arayışında olan ve emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır. Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır.”

ÖRGÜTLENMELERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI

Çalışanlarımızın yaşam şartlarının düzenlenmesi için: Sağlık ve sigorta alanındaki mağduriyetler giderilmeli, asgari ücret insan onuruna yakışır şekilde olmalı, vergi adaletsizliği giderilmeli, iş cinayetleri önlenmeli, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri artırılmalıdır. Taşeronlaşma ve kayıt dışı ekonomi engellenmeli, özelleştirmeler durdurulmalıdır. Antidemokratik sendikal yasalar değiştirilmeli, toplu pazarlık ve örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır.”

KADIN EMEĞİNE DAHA ÇOK YER VERİLMELİ

Doğal yaşam korunmalı ve ekolojik çevrenin katline son verilmelidir. Kadına yönelik şiddet engellenmeli, istihdamda kadın emeğine daha çok yer verilmelidir. Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmasının sağlanması için kamu ve özel sektörde daha fazla engelli istihdamı artırılmalıdır.”

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU AMACI DIŞINDA KULLANILMAMALI

1 Mayıs'ın bizler için taşıdığı anlam ve değer, son derece büyüktür. İşsizlik önlenmeli, kıdem tazminatı hakkı korunmalı, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmelidir. İşsizlik Sigortası Fonu amacı dışında kullanılmamalıdır. Bu duygular içinde, tüm işçilerimizin güç birliği yaptığı, işçilerin tüm haklarını elde ettiği, ayrılıkların bir tarafa bırakıldığı, adalet, dostluk, kardeşlik ve barışın tesis esildiği 1 Mayıslarda buluşmak dileğiyle, tüm Türk işçisinin Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.”



ZaferÖNDER
2.05.2015 23:00:43
Halil Öztürk Kırıkkale`nin yetiştirdiği önemli bir değerdir, içinden geçtiğimiz çalkantılı dönemde şehrimiz ve memleketimiz için büyük fırsattır.Allah yardımcınız olsun...

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ