Arama Kurtarma Köpekleri Daima Hazır

Arama Kurtarma Köpekleri Daima Hazır

Kırıkkale'de muhtemel doğal afetlere karşı hazırlıklarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, hassas burunlu köpekleriyle gecenin ayazında zorlu tatbikat gerçekleştirdi.

İglo ve Hera Hazırlar

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün hassas burunları "İglo" ve "Hera", muhtemel doğal afetlere karşı aralıksız tatbikatlarını sürdürüyor. Kırıkkale Belediyesince oluşturulan enkaz alanı ve eğitim parkurunda K9 köpekleri düzenli olarak eğitimden geçiyorlar. Eğitmenlerin direktifleri doğrultusunda hareket eden köpekler, enkaza saklanan canlı hedefleri hassas burunlarıyla en az hatayla bulmaya çalışıyor. Uzmanlar tarafından eğitilen hassas burunlar, deprem, çığ, heyelan, kayıp, göçük gibi birçok afette hayati rol üstleniyor.

Her Türlü Afet’e Karşı Hazırlar

K9 Arama Kurtarma Köpek Birimi Sorumlusu İsmet Pehlivanlı,‘ Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı'nın talimatıyla arama kurtarma biriminin kurduk. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde afet bölgesine de ilk ulaşan ekiplerden biri idik. Pazarcık'ta bu işin zorluklarını gördük ama köpeklerle beraber daha da etkili olduğunu gördük. Döndüğümüzde başkanımızın da talimatıyla arama kurtarma köpek birimimizi kurduk. Enkaz alanı, eğitim alanları, gece-gündüz, kış-yaz, bütün tatbikatları yaptık. Çünkü doğal afetin olacağı mevsim belli değil. Enkaz alanımızı yaptık burada. Bu gece de tatbikatımızı yaptık. İki arkadaşımızı sakladık, köpeklerimizde başarıyla buldu" dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız