Arapça yarışmasına katılmak için ter döküyorlar

Arapça yarışmasına katılmak için ter döküyorlar

Türkiye genelinde yapılacak Arapça yarışması için Kırıkkale Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ter dökmeye başladılar. Yarışmaya Kırıkkale'den toplam 4 öğrencisi katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen

BU SENE 6’NCISI YAPILACAK

Yarışmaların bu sene 6’sının yapılacağını açıklayan Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Recep Karabal, “Son zamanlarda coğrafyamızda meydana gelen politik ve ekonomik gelişmeler, Arapça dilini bilmenin ne kadar önemli olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ayrıca İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’in dili olması hasebiyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edilmiştir” dedi.

ÇOK KONUŞULAN DİL

Karabal, “Yedinci yüzyıldan başlayarak İslamiyet’in hızlı bir yayılış göstermesiyle Arap yarımadasında kullanılan bir dil olan Arapça, dünyanın dört bir yanına yayılarak dünya üzerinde en çok konuşulan diller arasına girmiştir. Ayrıca dünyadaki milyarlarca Müslüman’ın kutsal dinlerinin ve okudukları duaların dili de Arapçadır. Bu yönüyle Arapça bir kat daha önemli bir dil haline gelmektedir. Zira günümüzde Arapça, dünya üzerinde 25 Arap ülkesinde yaşamakta olan yaklaşık 425 milyona yakın sayıdaki yoğun bir nüfus tarafından konuşulmaktadır. Bu denli yaygın bir dil olmasının yanı sıra Arapça, birçok Avrupa dilini de etkilemiştir. Arapçanın dünyadaki öneminin ve rolünün büyüklüğü sebebiyle, Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık 1973 tarihinde Arapça altıncı resmi dil olarak kabul etmiştir” diye konuştu.

ÖNEMLİ DİL

Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran bir dil olduğunu belirten Karabal, “Bugün Arapça bilenler için; tercüme sektörü, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren şirketler ve bankalardaki mevcut pozisyonlar ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlarda var olan iş imkânları göz önüne alındığında Arapça dilini bilmenin sağlamış olduğu kariyer ve eğitim fırsatlarının oldukça fazla olduğu görülecektir.”şeklinde ifade etti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti