Yüzde 80 Ürün Denetleniyor

Yüzde 80 Ürün Denetleniyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında Ürün Güvenliği ve Tüketici Bilinci” konulu bir panel düzenlendi.

ÜRÜN GÜVENLİĞİ HAFTASI KUTLANDI.

Yüzde 80 Ürün Denetleniyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında “Ürün Güvenliği ve Tüketici Bilinci” konulu bir panel düzenlendi.

PANEL DÜZENLENDİ

Kültür Müdürlüğü’ndeki düzenlenen panele Vali Ali Kolat, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Bilim Sanayi ve Tüketici Bakanlığı Daire Başkanı Erol Ferhat, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, davetliler ve öğrenciler katıldı.

1620 ADET ÜRÜN DENETİMİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, genel olarak üretici ve satıcılarda can ve mal emniyetini doğrudan ilgilendiren elektrikli aletler, gaz yakan cihazlar, asansörler, basınçlı ekipmanlar gibi piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri kapsamında 1620 adet ürün denetiminin yapıldığını, 44 adet üründe aykırılığa rastlandığını söyledi. Ayrıca aykırılık tespit edilen 2 adet ürün için toplatma kararının uygulandığını, 16 adet ürünün ise teste gönderildiğini ifade etti.

PİYASAYA ARZ EDİLECEK

Bilim Sanayi ve Tüketici Bakanlığı Daire Başkanı Erol Ferhat ise, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizdeki ürünlerin yaklaşık yüzde 80’inin denetiminin yapıldığını, bu çerçeveden bakıldığında 1576 ana ürün başlığı altında binlerce ürünün denetlendiğini belirtti. Güvenli Ürününün ise piyasaya arz edilecek her türlü sanayi ürününün insan sağlığına, can ve mal güvenliğine, hayvan ve bitki yaşamına ve çevreye zarar vermeyecek şekilde üretilen ürün olduğunu söyledi.

ÜRÜN GÜVENLİĞİ LED ARACI

Konuşmalardan sonra, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitü Başkanlığı’ndan gelen uzmanlar tarafından davetlilere,  “Ürün Güvenliği ve Tüketici Bilinci” hakkında çeşitli bilgiler verdiler. Daha sonra Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanı’nda açılan Ürün Güvenliği Led Aracını gezerek çeşitli bilgiler aldılar.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu