Asla başarılı olamayacaklar

Asla başarılı olamayacaklar

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER

Asla başarılı olamayacaklar

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklamasında, ?Vatanımıza, birliğimize ve dirliğimize kastetmeye yeltenenler şunu iyi bilmelidir ki Türk Milleti´nin cesareti ve mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaktır? ifadelerine yer verdi.

FARK İMAN VE CESARET OLDU

Yazılı bir açıklama yaparak 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutlayan MHP İl Başkanı Baloğlu, 26 Ağustos 1922´de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde başlayan Büyük Taarruzun kendi bayrağı altında bağımsız bir şekilde yaşama ülküsü ve bu uğurda gösterdiği fedakârlıklar neticesinde 30 Ağustos´ta emsallerinin yine Türk Milleti tarafından ortaya konan bir zafere dönüştüğünü kaydetti. Baloğlu, ?Vatan topraklarının düşman ellerine geçme ihtimalinin belirdiği oldukça çetin bir mücadeleden sabırla, azimle, karşısındaki düşman kuvvetlerine nazaran yaşadığı imkânsızlıklara rağmen aradaki farkı imanı ve cesaretiyle kapatarak Milli Mücadele´ye giren milletimiz; bütün cephelerden şanlı ve destansı muharebeler sonucu zaferlerle çıkmış ve en son olarak 30 Ağustos 1922´de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde büyük zafere ulaşmıştır.?

DESTANSI ÖZELLİKTE TARİHSEL BİR OLGU

Baloğlu yazılı açıklamasının devamında şu değerlendirmelere yer verdi: ?Bu zafer artık ayağa kalkamayacağı ve yok olacağı iddia edilen bir devletin eğer Türklere aitse asla yıkılamayacağının anlaşılması bakımından tarihsel anlamda önemli bir göstergedir. Bu zafer şartlar ne olursa olsun düşmanların geniş imkânlarına karşı milletimizin çelikleşmiş imanının daha üstün geldiği, vatanımızın birliği ve dirliğinin korunması noktasında sahip olduğu azim ve iradeyi göstermesi açısından önem arz etmektedir. Bu zafer Türk´ün cephanesi olmasa bile süngüsünün izinde ilerleyerek ?Ben Türk´üm, Varım. Ebediyete kadar da bağımsız bir şekilde var olacağım´ diyerek hep bir ağızdan haykırdığı, başka bir ülkenin boyunduruğu altında yaşamaktansa vatanımızı sonuna kadar savunacağımızı gösteren destansı özellikte tarihsel bir olgudur.?

EN BÜYÜK CEVAP BÜYÜK TAARRUZ

?Türk Milleti tarihinden aldığı güç ve tecrübe ile alışkın olduğu zaferlerden bir tanesini daha kazanmış, bu özelliğine binaen düşmana karşı asla baş eğmemiş, pes etmemiş,  cephede tek bir asker dahi kalsa asla teslim olmayarak sonuna kadar Türk Sancağı dalgalandırılmıştır. 26 Ağustos 1071 günü Sultan Alparslan ordusu önderliğinde Anadolu kapılarını açarak bu topraklara mühürlerini vuran Türkler yine bir 26 Ağustos sabahı Büyük Taarruzu başlatarak adını silmeye çalışanlara karşı en büyük cevabı 30 Ağustos sabahı kazanılan zaferle vermiştir.?

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER

?Buradan da anlaşılacağı üzere Anadolu dün Türk Toprağıdır, bugün ve gelecekte de aynı şekilde kalacaktır. Çünkü bu topraklar sayısız kahramanlıklara şahit olmuş, sınırları sömürge devletler misali cetvel parçalarıyla değil kanla çizilmiştir. Yani bedel ödenmiş, Anadolu´ya ?Türk vatanı? denmiştir. Bugün ne yazık ki ülkemiz Atalarımızın verdiği bu mücadelenin ve taşıdıkları bağımsızlık aşkının hiçe sayıldığı kara günleri yaşamaktadır. Ancak ülkemiz üzerinde geçmişte olduğu gibi toprak hayali güdenler, bu ülkeyi bölüp yok edebileceğini zannetme gafletine kapılarak rüzgâr ektiğini bilmeden biçtiği fırtınada yok olacağını hesap edemeyen cahillere Türk Milleti tarihinde de olduğu gibi asla izin vermeyecek gerekirse vatanını savunması konusunda aynı azmi ve kararlılığı göstererek tarihin tekerrür edeceğini bir kez daha gösterecektir. Vatanımıza, birliğimize ve dirliğimize kastetmeye yeltenenler şunu iyi bilmelidir ki Türk Milleti´nin cesareti ve mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaktır. Türk Milleti´ne ve Devletine kasteden her düşman unsuru Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün sözünde vurguladığı üzere ?Geldiği gibi gidecektir´ Bu vesile ile tüm şehitlerimize Cenabı Allah´tan rahmet diliyor, 30 Ağustos Türkün zaferini kutluyorum.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ