Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB Başkanlığı himayesinde, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanlığı (HİS) koordinasyonunda düzenlenen "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında Başpınar Stadyumu’nda program düzenlendi.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası, "Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" temasıyla Türkiye'nin 81 ilinde eşzamanlı olarak düzenlenirken, Kırıkkale’de de Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında "Aktif ol" (Be active) sloganı ile kutlama programı gerçekleştirildi. Başpınar Stadyumu’nda düzenlenen programda renkli görüntüler yaşanırken öğrencilerin ilgi ve katılımı da yüksek oldu.
Programda Atletizm, güreş ve bisiklet sporu alanında spor yapan öğrencilere şapka ve tişört dağıtımı gerçekleştirildi. Kutlama sonrası etkinlikler hakkında açıklama yapan Spor Şube Müdürü Adem Karakurt, sağlıklı yaşam için herkesi spor davet ettiklerinin altını çizdi. Şube Müdürü Karakurt, “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Avrupa Spor Haftası, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyleri bir araya getirerek hareket bilincini arttıran bir projedir. Bakanlığımız ile AB Başkanlığı himayesinde, Herkes İçin Spor Federasyonu'nun koordinasyonuyla düzenlenen Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri tüm Avrupa ülkeleri ile eş zamanlı olarak 23-30 Eylül 2023 tarihleri arasında tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırıkkale’de de gerçekleştirilmektedir. 7'den 70'e her bireyimizi spor ve sağlıklı yaşam konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyor ve herkese spor yaparak zinde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Avrupa çapında "Aktif Ol" (be active) temasıyla her yıl gerçekleştirilen kutlamalarla tüm bireylerin harekette kalmaları, sporla iç içe bir yaşam sürmeleri; sağlıklı ve kaliteli yaşam için sportif hareketliliğe katılmalarının önemine dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Bakanlığımızca da değerli bulunan bu kampanya kapsamında İl Müdürlüğümüzce ilimizde düzenlenen Satranç müsabakalarına 30 ve Masa Tenisi müsabakalarına 20 sporcu katılım gösterdiler. Bunun dışında Atletizm, Güreş ve Bisiklet sporcularımızdan oluşan sporcu grubumuzla Başpınar Stadyumunda "Avrupa Spor Haftası"nı kutladık. Bu etkinliğe katılan sporcularımıza toplamda 100 şapka 100 tişört dağıtımı yapıldı” dedi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ