Azmiyle uyuşturucuyu bıraktı

Azmiyle uyuşturucuyu bıraktı

"AYLIK KONTROLLERİME DE DEVAM EDİYORUM"

Azmiyle uyuşturucuyu bıraktı

Madde bağımlılığından AMATEM tedavileri ve azmiyle kurtulan genç, üniversiteyi kazanmak için çalışıyor. Kırıkkaleli M.B. adlı genç, ?Madde kullanmayı tamamen bırakıp, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umreye gittikten sonra sıkıntılardan kurtulup manevi olarak daha çok rahatladım? dedi. Madde bağımlığından kurtulan ve hayatında yeni bir sayfa açan 22 yaşındaki M.B, umut ve heyecanla üniversite sınavına hazırlanıyor. M.B, madde bağımlılığından kurtulmak için yaptıklarını, umre ibadetini ve hayatındaki değişiklikleri anlattı.

15 YAŞINDA BAŞLADI

Antalya´da 1994´te doğduğunu ve madde kullanmaya 15 yaşındayken başladığını belirten M.B, ?O yıl Kuleli Askeri Lisesi´ni ve Polis Akademisi´ni kazanmıştım ama mülakatlarını kaybetmem ve bazı ailevi sıkıntılar nedeniyle madde kullanmaya başladım. En büyük etken, hayatımdaki başarısızlıklar ve ailevi sıkıntılardı? dedi. Uyuşturucudan kurtulma kararını almasındaki en büyük nedenin kendisine verdiği zararlar olduğunu dile getiren M.B, ?Ailem bana çok fazla destek oldu. Her konuda arkamda durdular? diye konuştu.

AYLIK KONTROLLERİME DE DEVAM EDİYORUM

Kararından sonra ailesinin hemen tedavi olması için girişimlerde bulunduğunu ifade eden M.B, yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Önce Antalya Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi´ne (AMATEM) götürdüler. Antalya-Manisa-İstanbul arasında gidip geldim. Antalya´ya her döndüğümde madde kullanmaya başladığım için ailem Ankara´ya taşınma kararı aldı. Kendimi iyi hissetmeme rağmen terapilerime ve aylık kontrollerime de devam ediyorum.?

UMREYLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

M.B, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın projesi kapsamında umre yaptığını belirterek şöyle devam etti: ?Bir gün AMATEM´deki doktorum madde kullanmayı bıraktığım için benim de umreyle ödüllendirildiğimi söyledi. Çok sevindim. 40 kişiyle umreye gittik. Umreye gittikten sonra sıkıntılardan kurtulup manevi olarak daha çok rahatladım.? 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!