B-e-t-o-n-l-a-ş-a-c-a-k!

B-e-t-o-n-l-a-ş-a-c-a-k!

İKİNCİ ATATEPE FACİASI KAPIDA!

Kırıkkale´nin oksijen sahası ?BETONLAŞACAK?

Karayolları Genel Müdürlüğü 44. Bölge Müdürlüğünün bulunduğu 46 dönümlük arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılacak. İçinde yüzlerce ağacın bulunduğu arazinin satışı için işlemler sürüyor. Arazi büyük ihtimalle imara açılacak.  

KIRIKKALENİN EN DEĞERLİ YERİ

Kırıkkale´nin en değerli arazilerinden birisi olan Karayolları Genel Müdürlüğüne ait 46 dönümlük arazi yapılaşmaya açılıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilerek satışa sunulacak olan arazinin Kırıkkale´nin en kıymetli arazilerinden birisi olduğu belirtilirken arazi içinde yüzlerce çeşitli tür ağacın bulunması yeşil alanların yok edilmesi anlamına geliyor.

ÜZERİNDEKİ BİNALAR NE OLACAK?

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından özelleştirilen ve satışa önümüzdeki günlerde sunulacak olan Ankara Karayolu üzerinde Lüksek İhtisas Hastanesi yanında Çevre Yoluna sınır olan arazi, konumundan dolayı çok değerli olarak kabul edilirken, arazi üzerindeki idari binalar, lojmanlar ve tamir bakım atölyeleri ve park alanının satışa dâhil edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

2. ATATEPE FACİASI KAPIDA

Gazetemizin bundan tam iki yıl önce ?2.Atatepe faciası kapıda? manşeti ile gündeme taşıdığı Karayolları arazisinin yapılaşmaya açılacağı ve yeşil alanın yok edileceği yönündeki haber iki yıl sonra gerçek oldu. İçinde meyve ağaçları dâhil yüzlerce çam, akasya ve diğer türden yüzlerce ağacı barındıran arazi bölgenin hatta Kırıkkale´nin oksijen kaynağı olarak ta nitelendiriliyor.

İHALEYE TALEP PATLAMASI OLUR

Özelleştirme İdaresi tarafından önümüzdeki günlerde satışa sunulacağı beklenen arazinin başta şehirlerarası oto gar, üniversite, hastaneler ve lüks konutların bulunduğu alanda yer alması cazibesini artırıyor. Bu nedenle ilginin de yüksek olması bekleniyor. 25-30 milyon lira değer biçilmesi beklenen arazi için açılacak ihalenin büyük gruplar arasında çekişmeye sahne olacağı tahmin ediliyor. Kırıkkale´deki birkaç iş adamının bu arazi için hazırlık içinde olduğu ileri sürülürken arazi için şehir dışından da büyük firmaların buraya gelmesi bekleniyor.



ilhat
16.12.2015 21:43:10
hüseyin kahya parkına bina diken kafa her yere bina yapar.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü