Bağımlılığa dur de!

Bağımlılığa dur de!

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KIRIKKALE MİLLİ EĞİTİM VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EL ELE

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KIRIKKALE MİLLİ EĞİTİM VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EL ELE

Bağımlılığa dur de!

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünün ortak hazırladıkları ?Bağımlılığa Dur De!? isimli projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulusal Ajansın 2015 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri kapsamında AR-GE proje ekip üyesi Neslihan Uluyüz tarafından hazırlanan ve koordine edilen ?Bağımlılığa Dur De!? adlı Avrupa Birliği projesinin pedagojik ve kültürel hazırlıkları kapsamında katılımcılarla tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

UYUŞTURUCUYA HAYIR!

Bütün katılımcıların ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Işık´ın da hazır bulunduğu toplantı Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantının açış konuşmasını yapan Şube Müdürü İsmail Işık, ?Projemiz, ilimizde uyuşturucu maddeye başlanmasının önlenmesi ve madde bağımlılığı konusunda toplumda farkındalık uyandırarak uyuşturucu madde kullanım oranlarını en aza çekilmesine imkân sağlayacaktır. Bu anlamda projemize destek vererek projemizde katılımcı olarak görev aldıkları için başta öğretmenlerimiz ve İl Emniyet Teşkilatı personeli olmak üzere projemizin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim? dedi.

AVRUPA´DAKİ ÖRNEKLER İNCELENECEK

Toplantıda, uyuşturucu maddeye başlanmasının önlenmesi ve madde bağımlılığı konusunda Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan çalışmaların neler olduğunu yerinde görüp, konunun uzmanı kişilerden eğitimler alarak ülkemizde yapılan çalışmalarla karşılaştırma yoluyla iyi uygulamaları ülkemize aktarıp, madde bağımlılığıyla mücadele etmek ve uyuşturucu madde kullanımına başlama oranını en az indirmeyi hedefleyen projede özellikle Yetişkin Eğitimi veren kurumlardaki öğretmenlerle İl Emniyet Müdürlüğünün Yetişkin Eğitimi veren personeli incelemeler yapmak üzere, 1-14 Mayıs Avusturya ve 29 Mayıs-11 Haziran tarihinde İsveç´te 14 günlük incelemeler yapılacağı belirtildi.

PROJENİN AMAÇLARI SUNUMLA ANLATILDI

Toplantı kapsamında katılımcılara Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ projeleri hakkında bilgiler verildi. ?Bağımlılığa Dur De!? adlı AB projesi hakkında proje amaç ve faaliyetlerini kapsayan geniş bir sunum yapıldı. Avusturya´nın kültürel ve sosyal yaşamı, tarihi yerleri, alışveriş ve yiyecek kültürüyle ilgili bilgiler verildi. Katılımcıların iaşe, ibateleri ve konaklanacak yerle ilgili soruları cevaplanarak bilgi edinmeleri sağlandı.

KATILIMCILARA YURTDIŞI SEYAHATLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

Katılımcılara yurt dışı seyahatlerde oluşabilecek problemlerin önüne geçilebilmesi için seyahat sigortası, seyahat öncesi ve sonrası yapılması gerekenler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Projenin yaygınlaştırma ve raporlama süreciyle ilgili bilgiler verildi. Hazırlık toplantısı sonunda bir konuşma yapan Proje Koordinatörü Neslihan Uluyüz, ?Başta projemizin yerel ortakları olan Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, Kırıkkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Bahşili ve Yahşihan Halk Eğitim Merkezi ve Yeşilay Cemiyeti Kırıkkale Şubesi olmak üzere bizlerden desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Çetin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Strateji Geliştirme Şubesinden Sorumlu Şube Müdürümüz İsmail Işık´a, ayrıca projemize destek veren tüm kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti