Bahşılı´da Öğretmenler Günü kutlandı

Bahşılı´da Öğretmenler Günü kutlandı

ÖĞRETMENLİK, SORUMLULUK İSTEYEN BİR MESLEKTİR

Bahşılı´da Öğretmenler Günü kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Bahşılı ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.

ÇELENK KONULDU

İlk tören Bahşılı Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından çelenk konmasıyla başladı.  Çelenk sunma ile başlayan kutlama Yakamoz Koleji İlk ve Ortaokulu Salonunda devam etti.

KATILANLAR

Programa Kaymakam Harun Ersin Polat, Garnizon komutanı Ercan Erçayan, Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Emniyet müdürü Mehmet Yanıkoğlu, Kamu kurum amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

BÜYÜK GÜN

Günün anlam ve önemini İlçe Milli eğitim Müdürü Sefayet Özbek yaptı. Milli Eğitim Müdürü Özbek, ?Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri hatırlamak onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Türkiye´de 24 Kasım Öğretmenler Günü, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk´e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" 1 Kasım 1928´de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan 24 Kasım´da Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayınlanması ile resmileşmişti. Atatürk´ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verilmiştir. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992´de Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.?

BÜYÜK SORUMLULUK

Özbek, ?Bugün öğretmenlerimizin unutulmadıklarını gösteren öğretmenlere her zaman değer verilen bir günün ifadesi olan 24 Kasım Öğretmenler günüdür ve yurt genelinde coşkuyla kutlanmaktadır. Bu günü bize armağan eden Büyük insan Atatürk´ ü şükranla anıyoruz 24 Kasım Öğretmenler Günü adına, hepinizi saygı ile selamlıyorum. Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki Cumhuriyet, sizden fikri hür, vicdanı hür irfanı hür genç nesiller ister. Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir. ? diyerek görüş ve düşüncelerinde öğretmenleri layık olduğu dereceye yükseltmiş hem de ne kadar büyük bir sorumluluk içinde olduğunuzu belirtmiştir? dedi.  Daha sonra yeni göreve başlayan, emekli olan ve en başarılı öğretmenlere ödüller verildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü