Baran; Saygılı'nın Yanındayız

Baran; Saygılı

Yaklaşık bin kişi ile birlikte düzenlediği toplantıda Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya desteklerini açıklayan Arap Osman Baran, “Kırıkkale geleceğini kayıp etmemesi için Saygılı başkanımızın yanındayız” dedi

Saygılı Gibi Kırıkkale İçin Heyecanlanan Aday Yok

Daha öce İyi Parti saflarında siyaset yapan ve Kırıkkale’nin tanınmış isimlerinden olan Arap Osman Baran, yaklaşık bin kişi ile birlikte Mehmet Saygılı’ya desteklerini açıkladı. Düzenledikleri toplantıda konuşan Baran “Bizler eteklerimizde ki taşları döktük. Ben ve arkadaşlarım hiç kimsenin adamı olmadık, olmayacağız da. Oturduk yapılanları konuştuk Kırıkkale’ye talip olanlara baktık. Başkanımız Saygılı ile bir araya gelip onun ile Kırıkkale’yi konuştuk. Heyecanına ortak olduk. Kırıkkale’ye kazandırılmasında büyük emek sarf ettiği Roket-San için mücadelesine şahitlik ettik. Bu günde arkadaşlarımız ailemiz ile birlikte Kırıkkale geleceğini kayıp etmesin diye Başkanımız Saygılı’ya destek verme kararı aldık. Rabbim birliğimizi daim etsin” ifadesini kullandı.

Şehitler Diyarında Bildiriye İmza Atmayanlar Aday

Törende Arap Osman Baran’a AK Parti Rozeti takan Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan’da Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya yol arkadaşlığı yapan katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Saygılı arkasında durulacak, dürüst, şehri için çırpınan bir siyasetçi. Bu gün onun bulunduğu makama son yaşanan şehit hadiseleri sonrası Mecliste imzaya açılan Bildiriye imza atmayanlar şehitler diyarı Kırıkkale’de Belediye Başkanlığına talip oluyor. Düne kadar işçinin maaşını veremeyenler bugün belediye başkanlığına talip oluyor. Gönül belediyeciliği ile belediyecilik yapan kişi var iken onun arkasında olmalıyız” ifadesini kullandı.

Bugün Belediyenin Tüm Araçları Kendi Malı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde işçilerin 10 aya yakın maaş alacağı olduğunu söyleyerek “Göreve geldiğimizde işçilerimizin alacakları vardı. Benim çalışanım boğazına kadar çamurda evine gider ama ekmeksiz gidemez dedim. Rabbim yardım etti. İlk ay tüm birikmiş maaşlarını ödedik. Bu gün ayın 16’sı bile demeden maaşları yatıyor. Esnafta karşılığı olan bir konuma getirdik. Göreve geldiğimizde Belediyemizin kendisine ait aracı yoktu. Çöp kamyonları bile kirada idi. Biz bunları hepsini kendi öz malımız yaptık.Bu gün bir tane kiralık aracımız yok. 250’nin üzerinde yeni araçla filomuzu kuvvetlendirdik” dedi.

Boş Vaade Bulunmam

Başkan Saygılı Kırıkkale’de ilk defa 3. Dönem talip olan bir aday olduğunu söyleyerek “Ben asla yapamayacağım vaade bulunmam. Ama yeni dönemde de inşallah Kırıkkale’miz için gece gündüz çalışacağım sözünü veririm. Bu gün diğer adayların belediyeye bin kişi alacağını söylediğini duyuyoruz. Kim bunu diyor ise yalan söylüyor. Bu karşılığı olmayan vaadir. Ben bu gün bin kişi alsam ilk ay aldıklarım ile birlikte eski işçilerin maaşını ödeyemem.

350 Kilometre Alt Yapı Yeniledik

Kırıkkale’nin Makine Kimya Fabrikası etrafında hormonlu bir şekilde oluştuğunu, şehrin yapılaştığını söyleyerek “Önce alt yapı yapılıp öyle şehir kurulmalıydı. Kırıkkale’de tam tersi olmuş. Bir anda şehir kurulup alt yapı sonra yapılmış. Şehirde sonradan imar planları yapılmış. Kırıkkale’nin tamamı 1450 km lik yol ağından oluşuyor. İstanbul’a iki kere gidip gelinecek kadar uzun bir yol. Bu yolun altının

tamamında su hattı mevcut. Biz bunun 350 kilometrelik kısmını hiç kimseye hissettirmeden değiştirdik. Bugün bir anda değiştirmek istesek belki şehir 10 gün yada daha fazla susuz kalabilir. İlk önce cadde boylu boyunca kazılacak, sonra borular döşecek. Bu borulara binaların hatları bağlanacak, eski hatlar iptal edilecek ve devamında yeni hatta su verilecek. Bu kolay bir iş değil eğer biz bir aya yakın susuz kalmaya razıyız diyen var ise ben hemen bu işe gireceğim. Ancak bu iş öyle anlatıldığı gibi kolay bir iş değil. Peyder pey, kimseye su kesintisini hissetirmeden değişime devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

Etiler Her Adayın Sözüydü

Kırıkkale’de belediye başkanlığına aday olmuş her siyasetçinin Etiler’e köprülü kavşak yapmanın vadleri olduğunu belirten Başkan Saygılı “Allah’a şükür bize nasip oldu. Herkes diyordu biz Etiler’e köprülü kavşak yaptık. Bu şehrin otobüsü yoktu. Çok şükür bu gün Kırıkkale Belediyesine ait halk otobüsleri var. Bu otobüslerin hareket ettiği yere çok güzel bir terminal yaptık. Buranın yeri daha önce borcuna karşılık BEDAŞ’a verilmiş. Biz bize ait olan yeri geri aldık. Burayı genişlettik. Bu işte kolay bir iş değildi. Şehrin en büyük rant olabilecek yerine Şehir Parkı yaptık. Kırıkkale insanı burada nefes alıyor. Bilim Merkezimizi açtık, bu gün buz pistimizde yüzlerce çocuğumuz eğlence için sırada bekliyordu. İnşallah daha güzelini de yapacağız” ifadesini kullandı.

ROKET-SAN GİBİ YATIRIMLAR GELMESİ İÇİN YA ÇAY OCAĞINDA OTURACAĞIZ YA İSTANBUL ANKARA’DA OLACAĞIZ

Roket-San’ın Kırıkkale’ye getirilmesinde büyük emekleri olduğunu bu durumu ROKET-SAN genel müdürünün de dile getirdiğini söyleyen Başkan Saygılı “Biz bu yatırımı başka bir ilçenin kapısından Kırıkkale’ye getirdik. Bu gün belediye başkanlığına aday olan bir arkadaş bu işi zorlaştırdı. Ama biz onun gibilerin zihniyetine rağmen şehrimize ROKET-SAN’ı getirdik. Genel müdüründen söz aldık. KIrıkkalelil çocuklar burada çalışsın diye çok şükür muaffak olduk. Şimdi sizlere soruyorum. Ben çay ocaklarında, sokaklarda geçip oturayım mı, düğün dernek gezip vakit bi bitiriyim yoksa İstanbul yada Ankara’da şehrimize yeni yatırımlar mı getirmek için çalışayım” ifadesini kullandı. Tören sonunda Arap Osman Baran ve birlikte AK Partiye katılanlara rozetleri takıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız