Başkan Saygılı, koltuğunu telekonferans yöntemiyle devretti

Başkan Saygılı, koltuğunu telekonferans yöntemiyle devretti

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KAPSAMINDA KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI DEVRALAN 5. SINIF ÖĞRENCİSİ YİĞİT ÖKTEM: “KORONA VİRÜS TEDBİRLERİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYELİM!”

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KAPSAMINDA KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI DEVRALAN 5. SINIF ÖĞRENCİSİ YİĞİT ÖKTEM: “KORONA VİRÜS TEDBİRLERİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYELİM!”

Başkan Saygılı, koltuğunu telekonferans yöntemiyle devretti

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl geleneksel hale gelen, “koltuğu bir çocuğa devretme” uygulamasını bu yılı korona virüs tehlikesi sebebiyle video konferans yöntemiyle devretti.

Korona virüs tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleşen devir teslim toplantısında, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, koltuğunu 5. Sınıf öğrencisi Yiğit Öktem’e devretti. Kırıkkale Belediye Başkanlığı görevini devralan Yiğit Öktem video konferans toplantısına katılan belediye birim müdürlerine korona virüsle mücadele çalışmaları konusunda talimatlar verdi.

Öktem, Zabıta Müdürüne maske dağıtımı, pazar yerleri ve esnaf denetimi; Temizlik İşleri Müdürüne de dezenfeksiyon çalışmalarına özenle devam edilmesi, cadde ve sokaklarda devam eden yıkama çalışmalarının aksatılmaması talimatlarını verdi. Temsili Başkan Yiğit Öktem ayrıca Zabıta, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Kültür, Park ve Bahçeler, Veteriner İşleri Müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgi alarak talimatlar verdi.

Birim Müdürleri, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek korona virüsle mücadele kapsamında belediye olarak dezenfekte başta olmak üzere maske dağıtımı, park bahçelerde yapılan çalışmalar ve sokak hayvanları hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Korona virüs çalışmalarının yanı sıra Temsili Başkan Yiğit Öktem Halifeli suyu hakkında da bilgi aldı.

SAYGILI’NIN 23 NİSAN MESAJI

Öte yandan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı mesajında, “Aziz milletimiz için bir dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılısının 100. Yılını içinde bulunduğunuz zorlu süreçte buruk da olsa büyük bir gururla kutluyoruz. Milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrası millet iradesinin vücut bulduğu ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan 1920’de millet egemenliğine dayanan bir demokrasi temeli atılmıştır.”

“İşte bugün, milli iradenin hâkimiyetiyle birlikte, Türkiye tarihi başarılar elde etmeye başlamış; bölgesine model teşkil eden, bölge ülkeleri tarafından örnek alınan bir ülke konumuna yükselmiştir. Tarihe, aştığı zorluklarla imza atan meclisimiz, bundan sonra da milli egemenliğimizin sembolü haline gelen çocuklarımız, aydınlık bir geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.”

“Bu vesileyle sevgili çocuklarımızın ve bugünün kendilerine armağan edilen dünyadaki bütün çocukların bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Kutlu Türkiye Büyük Millet Meclisini bizlere armağan eden ve ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden İlk Meclisteki tüm milletvekillerini şükranla, rahmetle yâd ediyorum” dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı