Bıçakçıların bayram keyfi

Bıçakçıların bayram keyfi

Kırıkkale´de Kurban Bayramının yaklaşması ile hareketli günler yaşayan bıçakçılar, son günlerde satışı bırakıp vatandaşların taleplerine yetişebilmek için gece gündüz bıçak bileyliyor.

ÇİN MALINA KANMAYIN

Kırıkkale´de bıçakçılık yapan Reşit Pekşen, son günlerde bütün işlerinin bıçak bileylemek olduğunu söyledi. Vatandaşların bıçak bileme ihtiyacını son günlerde fark ettiğini belirten Pekşen, ?Bayram zamanı daha yoğun oluyoruz. Bıçak en temel ihtiyaç. Kötü Çin mallarını alıyorlar, bizim işimize gelmiyor ama mutlaka biletiyorlar. Bugün bir bileme 2 lira. 5 liraya bıçak alsalar ömür boyu kullanırlar.? diye konuştu.

 

?BIÇAĞINIZI USTA ELLERE BİLEYLETİN?

Vatandaşların sokakta bıçak bileyleyenleri değil usta bıçakçıları tercih etmesini öneren Pekşen, şunları söyledi: ?Bıçak yeniden yapılmış olacak, bilemenin adabı budur. Sadece bilemek değildir. Eskiyen yer atılır, bıçak tekrar baştan yapılır. Bunu yapabilecek usta sayısı az. Şuan talebe yetişmeye çalışıyoruz. Gece gündüz bıçak bileyliyoruz. Balta, satır, bıçak, bütün ürünleri bileyliyoruz.

Parası olmayandan ücret almıyoruz.?

GÜLER: SABAH BAŞLIYORUZ, GECE 10´A KADAR SÜRÜYOR

Bıçakçı Orhan Güler ise şunları dile getirdi: ?Şuanda kurban bıçaklarını bilemekle meşgulüz, çok yoğun. Vatandaş memnun, biz de memnunuz. Sabah başlıyoruz, gece 10´a kadar sürüyor. Bursa bıçakları da getiriyorlar ama arada Çin bıçakları çıkıyor. Onlar işçilik olarak uğraştırıyor. Ağızları kalın olduğu için çok uğraşıyoruz, yeni bir bıçak yapacak kadar uğraştırıyor.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ