BİLİM MERKEZİNDE KURSLAR DOLU DOLU GEÇTİ

BİLİM MERKEZİNDE KURSLAR DOLU DOLU GEÇTİ

Kültür, sanat ve bilim gibi birçok içeriğin yer aldığı çocukların eğlenerek öğrenmesini amaçlayan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi yaz kurslarını dolu dolu geçirdi.

KIRIKKALE BELEDİYESİ BİLİM MERKEZİ’NDE NELER VAR?

Çok sayıda sergi, atölye ve düzeneğin yer alan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi, her ay onlarca bilime meraklı Kırıkkaleli çocuğu ağırlıyor. Şehir dışından da gelen öğrencilere kapılarını açan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezini açıldığı günden bu güne binlerce kişi ziyaret etti. Farklı tasarım atölyeleri bulunuyor. Merkezde tüm ziyaretçilere hitap edecek bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyelerin yanı sıra bir de gökevi yer alıyor.

ATÖLYE PROGRAMLARI

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi yaz ayını da boş geçirmedi yaş gruplarına göre düzenlenen eğitimlerde öğrenciler dokunarak, eğlenerek ve hissederek konuyu öğreniyorlar. Kırıkkale Bilim Merkezi’nde uygulanan laboratuvar, ASELSAN ve Kırıkkale Belediyesi işbirliği ile kuruldu. Yazılım, Kodlama ve 3D Yazıcı eğitimleri her yaştan gruplara veriliyor. Bilim Merkezi’nde kurulan Mucit Laboratuvarı, kendi akıllı sistemini üreten, kendi dronunu yapan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. Yaz kurslarına katılan öğrencilere katılım sertifikaları programlar sonunda veriliyor.

SERGİ ALANI

Uygulamalı bilim düzeneklerinin sergilendiği alanda her yaş ve kesimden ziyaretçilerin dokunabileceği tasarımlar yer alıyor. Sergi alanında yeryüzü, mekanik, dinamik, su, hava, optik, ışık, algı, enerji, elektrik, hareket konularının uygulandığı düzenekler bulunuyor. Müslüman bilim adamlarının Altın Çağ (700-1700 M.S.) boyunca matematik, gökbilim, mimari, mühendislik, tıp ve teknolojiye yaptıkları eşsiz katkının ve bugün hayatımıza dahil olan birçok buluşun teşhir edildiği bir sergi alanı. Sergide Ali Kuşcu, Kadızade Rumi, Akşemseddin, Sabuncuoğlu Şerafettin, Abbas Bin Firnas ve Uluğ Bey gibi birçok bilim adamının icadına yer veriliyor.

GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ

Ziyaretçilere Astronomi, Uzay - Evren - Galaksi sistemlerinin tanıtıldığı açık hava etkinlikleri de düzenlemeyi planlayan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezinde bulunan dev teleskop ile öğrenciler yıldızları da izleme fırsatı yakalayacak. Ailece katılımların gerçekleşeceği, atölye çalışmalarında profesyonel teleskoplarla gözlemler yapılması planlanıyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Çocuklarımızı yeni döneme hazırlıyoruz. İçeriğini güçlendirdiğimiz Bilim Merkezimizde yaz kursları dolu dolu geçti. Öğrencilerimiz bu güzel kurslarımızda eğlenerek öğrenerek zihnen kendilerini okullarına hazırladılar. Kırıkkalelilerin bilim merkezimize göstermiş oldukları yoğun ilgide bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız