Bilinçli eller hayat kurtaracak

Bilinçli eller hayat kurtaracak

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet ve Sağlık Hizmetleri tarafından Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon'da üç gün boyunca düzenlenen ``Temel İlk Yardım Kursu`` tamamlandı.

 

ACİL YARDIM TEKNİĞİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet ve Sağlık Hizmetleri İlk Yardım eğitmenleri Ayşenur Sel ve Elif Keskin tarafından verilen  ``Temel İlk Yardım Kursu`` sonunda düzenlenen yazılı ve uygulama sınavlarında başarı gösteren kursiyerler, sertifikalarını ilerleyen günlerde alacaklar.

Temel İlk Yardım Eğitimlerinde,  temel ilk yardım uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, hasta yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklıkları, kanamalar ve şok, yaralar, kırık, çıkık ve burkulma, kafa ve omurga yaralanmaları, kalp krizi, havale, epilepsi, boğulma, koma, zehirlenmeler, boğulmalar, hasta yaralı taşıma teknikleri gibi konular üzerinde 112 gelene kadar neler yapılması gerektiği ve bilinçli müdahalenin önemine vurgu yapıldı.

 

İLK YARDIMIN ÖNEMİ

Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen kurs sonunda yaptığı konuşmada ilk yardımın önemine değinerek, ``Kaza anında ilk yardım ve yerinde müdahale son derece önemli, kaza sonrası ölümlerin yarısına yakın bölümü ilk yardım eksikliğinden kaynaklandığını bilmekteyiz, bundan dolayı temel ilk yardım kursuna katılan ve başarı gösteren arkadaşlarımızı kutluyorum`` dedi. Öte yandan Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet ve Sağlık Hizmetleri İlk Yardım eğitmenleri Ayşenur Sel ve Elif Keskin’in Temel İlk Yardım Kursu süresi boyunca Kursiyerlerin eğitimi ile yakından bire bir ilgilenmeleri ve eğitim, öğretim teknikleri kursiyerler tarafından takdir ile karşılandı.

 

 



dr orhan yıldız
9.12.2013 22:30:15
tebrık ederım arkadasları egıtımlerınn devamını dılerız

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ