Bilinçli tarım ve hayvancılık anlayışı

Bilinçli tarım ve hayvancılık anlayışı

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi” kapsamında hayvan yetiştiricilerinin bilgilendirilmesi çalıştayı Delice ve Balışeyh İlçelerimizde yapıldı.

GEÇİM KAYNAĞI HAYVANCILIK

Delice ve Balışeyh’te yapılan toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü V. Ekrem Şener, Delice Belediye Başkanı İhsan Biçici, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ, Doç. Dr Mehmet Başalan, Doç Dr Serkan Erat, İlçe Müdür V. Mikail Dedebali,  teknik elemanlar, muhtarlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı.   Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım; ilçede 13 bin büyükbaş ve 17 bin küçükbaş hayvan varlığı olduğunu, hayvancılığın ilçe için önemli bir geçim kaynağı olduğunu söyleyerek bu tür bilgilendirme toplantılarının çok faydalı olacağını belirtti.

 

BİLGİ VERİYORUZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş; İlimiz tarım ve hayvancılığında çiftçilerimizin üretimlerinde daha fazla kazanç sağlayabilmeleri için bu tür bilgilendirme toplantılarına kış süresince değişik konularda uzmanların katılımıyla devam edeceklerini söyledi. Yaz sezonunda da tarlada bahçede uygulamalı bilgilendirmeler yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Çiftçilerimizin kendi menfaatları için gerekli ilgiyi göstermelerini istedi.  Hayvan yetiştiriciliği toplantılarında öncelikle Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı ve Doç. Dr Mehmet Başalan yetiştiricilere hayvan bakım ve besleme konularında bilgiler aktardılar



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ