Bir yıl beklenen ekili alan kül oldu

Bir yıl beklenen ekili alan kül oldu

BİÇERDÖVER YANSIMASI İDDİASI

Bir yıl beklenen ekili alan kül oldu

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesinde kuru otların tutuşmasıyla buğday ekili tarlalara sıçrayan yangını söndürmek için çiftçiler, itfaiye ekipleri ile birlikte seferber oldu. Yangın güçlükle kontrol altına alınırken, yaklaşık 30 dönüm ekili alan yandı.

BİÇERDÖVER YANSIMASI İDDİASI 

Sulakyurt İlçesi Kozlu mevkiinde biçerdöverin yansıması sonucu kuru otlar tutuştu. Rüzgarın da etkisiyle alevler buğday ekili tarlalara sıçradı. Çiftçiler, haber verdikleri itfaiye ekipleri gelene kadar alevlere kendi imkanlarıyla müdahale etti. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiyenin çalışmasında alevler güçlükle kontrol altına alınabildi. Yangında yaklaşık 30 dönem buğday ekili alan yandı.

ANINDA MÜDAHALE

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, yangının biçerdöver yansımasından çıktığını belirterek, ?Yangın ihbarı Belediyemize yapıldığı anda itfaiye ekiplerimiz 4 dakika içerisin de olay yerinde oldu. Ayrıca bizlerde belediyemizden anons ederek tüm ilçe halkını Kozlu mevkiine topladı. Olay yerine traktörleriyle gelen ilçe halkı birlik ve beraberlik örneği göstererek yangının bulunduğu alanda traktörlerle kaz ayağı çektiler.?

BİRLİK VE BERABERLİK

?Sağ olsun halkımızın desteğiyle bu yangının üstesinden gelebildik´ diyen Başkan Bildik, ?İlçe halkımız her zaman olduğu gibi o günde de birlik ve beraberlik örneği sergilediler. Anonsu duyan ilçe halkımız ellerindeki işleri bırakarak, herkes imkanları çerçevesinde ellerine geçirdikleri kazma, kürek ve traktörlerle yangına müdahale ettiler. İlçe halkımızın sayesinde yangını büyümeden söndürdük. Ben bu amaçla ilçe halkımıza gönülden teşekkür ederim. Umarım ilçemizde bir daha böyle olaylar yaşanmaz? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü