Bir destandır Çanakkale

Bir destandır Çanakkale

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDEN ÇANAKKALE ÜMMET YÜRÜYÜŞÜ

Bir destandır Çanakkale

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı dolayısıyla tüm Türkiye`de gerçekleştirilen Çanakkale Ümmet Yürüyüşü Kırıkkale`de de gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Hüseyin Kâhya Parkı`nda AGD Kırıkkale Şubesi Ortaokullar komisyonu Çanakkale tiyatrolarını sergilediler. Tiyatro`nun ardından Liseler Komisyonu Eğitim Başkanı Ömer Faruk Vurgun Çanakkale şiirini okudu.

GURUR VEREN DESTAN

AGD Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar, Çanakkale Zaferi`nin millet olarak herkese gurur veren bir destan olduğunu belirterek,  "Milletimiz Çanakkale`de kanıyla tarihi, canıyla geleceği, şerefiyle bir ulusu kurtararak tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan zafer, yalnız tarihe yazılmakla kalmayıp milletimizin ruhuna da kazınmıştır. Milletimizin ruhuna kazınan bu şuuru gençliğe anlatmak ve aşılamak en büyük görevlerimizden biridir. Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlık karakterini, istikbali için istiklal aşkını tarihin gergefine nakış nakış işlediği, inanç kardeşliğinin gölgesinde makamların en yüce mertebesine eriştiği, eli kınalı kuzuların kucak kucağa toprağın bağrından arşı alaya yükseldiği tarih yaprağımızın adıdır." dedi.

DÖNÜM NOKTASI

Bayraktar, "Bazı olaylar ve dönüm noktaları toplum ve halk için çok önemlidir. Bugün, bizim için çok önemli olan Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi`ni kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi anmanın onurunu yaşamaktayız. 1915-1916 yılları arasında Osmanlı Devleti ve İtilaf Devletleri arasında yaşanan Çanakkale Savaşı, Osmanlı Devletinin son dönemleri ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu anlamında büyük öneme sahip önemli bir zaferdir. Kurtuluş Savaşının mimarı olan, uyutulan ya da baskı altına alınan halkın şahlanmasını sağlayan Çanakkale Zaferi, büyük zorluklara ve eşitsizliklere rağmen destansı bir zaferle sonuçlanmıştır. Biz biliyoruz ki Çanakkale zaferini bir medeniyetin tüm unsurlarının tüm milletlerinin katılımıyla kazandık." diye konuştu.

"VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Çanakkale ruhunun sözlerle değil duygularla öğretilmesi gerektiğini söyleyen Bayraktar,  "Çanakkale`deki şehitlikte bulunan mezar taşlarına bakıldığında bütün Osmanlı coğrafyasından insanlarını görmekteyiz. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Boşnak milliyet duygusu kurmadan Çanakkale`de şehit olmuşlardır. Çanakkale ruhu budur, Çanakkale ruhunun sözlerle değil duygularla öğretilmesi gerekir. Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan, bir millet, onunla ne kadar iftihar etse yeridir. Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkarabilen bir toplum, en zor şartlarda bile daima toparlanıp dirilme kabiliyetine sahip demektir.”dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı