Biz hep birlikte Kırıkkale´yiz

Biz hep birlikte Kırıkkale´yiz

KIRIKKALELİLİK ANLAYIŞINI OTURTMALIYIZ

Biz hep birlikte Kırıkkale´yiz

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı göreve seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ve yeni projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gazetemize yaptığı özel açıklamada öncelikle Kırıkkalelilik ruhunun geliştirilmesi gerektiğini belirten Saygılı, ?Biz hep birlikte Kırıkkale´yiz? dedi.

ÖZEL AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yaklaşık iki yıllık süreçte öncelikle seçim döneminde Kırıkkale ile ilgili çalışmalarını, yaptıklarını ve yapamadıklarıyla yeni projeleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Saygılı, kentin trafiğini rahatlatacak alt ve üst geçitler konusunda öncelikle Kırıkkale-Kayseri Yol Kavşağı Projesinin ihale edilerek inşaatına başlandığını söyledi. Bu projenin bölgedeki trafik sorununu kısmen ortadan kaldıracağını bildiren Saygılı, ?çalışmalar hızla sürüyor? dedi. Bu kavşağın aslında 8-9 sene önce projelendirildiğini belirten Saygılı, ?Göreve geldiğimizde ilk iş olarak bu kavşakla ilgili ihale ve fizibilite sürecini nihayete erdirdik. Çünkü bu kavşak Kırıkkale´nin en önemli kavşağıydı? diye konuştu.   

DEMİRYOLU PROJESİ UYGULANACAK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı seçim sürecinde ?En önemsediğim proje? dediği demiryolu projesinin aynen geçerli olduğunu söyledi. Öncelikli hedeflerinin şehri ikiye bölen demiryolunu şehrin dışına çıkarmak olduğunu kaydeden Saygılı, ?Bu amaçla bir çalışma başlattık. Devlet Demiryollarıyla, bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Ancak TCDD yetkililerinin bize verdiği bilgi, bu çalışmanın çok uzun soluklu bir çalışma olacağı yönünde oldu. Elbette çalışma süreci aynen devam ediyor? şeklinde konuştu. Demiryolu konusunda özellikle şehrin trafiğini ilgilendiren iki hemzemin geçitle ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını anlatan Saygılı, Ardiyeciler Sitesi yanından Bahçelievler-Karşıyaka Mahallelerine bağlantı kuran geçit, Eski Rektörlük kavşağındaki geçit ve İtfaiye Kavşağındaki geçitlerin ihale aşamasına gelindiğini bildirdi. Saygılı, ?Bu üç kavşağın her birisini ayrı ayrı projelendirdik. Konuyla ilgili tüm kurumlarla gerekli görüşmeleri yaptık. Bu çalışmaları Belediye´nin kendi kaynaklarıyla yapması zaten mümkün değildi. Bu çalışmalarda en önemli çalışma ortağının TCDD olduğunu ifade eden Saygılı, ?Biz bu çalışmaları yaparken genel idarenin kaynaklarını kullanmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Zaten yapılan girişim ve çalışmalarla ihale aşamasına da geldik. Seçim öncesi için ısrarcıyız ama olmazsa da seçim sonrası için ihale edilecek? dedi.

ÜÇ BÜYÜK GEÇİT PROESİ

Saygılı, geçit projeleriyle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: ?Birinci ve en önemli geçit projemiz, Ardiyeciler Sitesi Yanından ilimizin önemli ve büyük dört mahallesi olan Bahçelievler, Karşıyaka, Yuva ve Selim Özer Mahallelerinin bağlantı kavşağı olan geçit projesi. Bu projeye göre Millet Caddesinden gelen araçlar bir alt yol vesilesiyle bu dört mahallemize transit geçiş yapabilecek, bu yolun o mahallelerden dönüşü de yine aynı şekilde alt geçitten olacak. Toprak Mahalle ile bu dört mahalle arasındaki bağlantı için de Kırgaz önünden, demiryolunun üstünden yapılacak bir geçitle sağlanacak. Bu şekilde demiryoluna hiç dokunmadan geçiş sağlanmış olacak. İlerleyen zamanda bu üst kavşak yöntemi İtfaiye Kavşağına uygulanacak. Alan olarak daha müsait olan bu bölgede çok fazla sorun yaşamadan geçit projesini halletmiş olacağız. Bu kavşak sayesinde bahsi geçen dört mahalleye geçiş biraz daha bu tarafa kayacak ve Millet Caddesi rahatlatılmış olacaktır. Eski Rektörlük Kavşağından MKE Kampüsüne geçiş sağlayan hemzemin geçit kapatılacak. Cadde üzerindeki benzinliğin biraz ilerisindeki parkın hizasından bir Üst-U geçitle Millet Caddesi´nin altındaki Cemal Gürsel Caddesine geçiş sağlanacaktır. Özellikle iş çıkış saatlerinde tıkanan bu yol rahatlatılacak, MKE çalışanları ve o bölgedeki konutlarda oturan halkın şehir merkeziyle bağlantısı rahatlayacaktır. Bu projelere yönelik ihale aşamasına gelinmiştir.? Ayrıca Doğu Caddesi´nin eski Sanayi Çarşısı kavşağıyla birleştiği noktada Bahçelievler Mahallesine yönelik bir de yaya üst geçidi projeleri olduğunu kaydeden Saygılı, bunun ihalesinin de en geç 10 gün içerisinde tamamlanacağını belirtti.

MİNİBÜSLER ŞEHİR İÇİNDE OLMAYACAK

Şehir içindeki minibüslerin bekleme noktaları konusundaki projelerinden bahseden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı öncelikle şehir içindeki tıkanıklığı gidermek için şehir merkezindeki durakları mahallelere dağıtmak suretiyle şehir içinde yığılmayı önleyeceklerini kaydetti. Mahallelerde minibüs konakları inşa ettiklerini belirten Saygılı, ?Kırıkkale´de minibüslerin merkezi çarşıda. Mahalleler ise minibüslerin yalnızca transit geçiş noktaları. Biz bu durumu tersine çevirip mahalle minibüs konaklarını minibüslerin asıl toplanma ve kalkış noktaları halen getireceğiz? dedi. Saygılı şöyle devam etti: ?Kırıkkale´nin trafik sorununun böyle ufak tefek çalışmalarla çözülmesi mümkün değil aslında. Biz bu konuda da Kırıkkale´nin Trafik Master Planını yapmak üzere çalışmalarımızı başlattık. AHİKA desteğiyle de mali sorunları çözdük. Bu proje için de 1 milyon TL´lik bir bütçe belirlendi ve AHİKA desteğiyle bu projeyi de gerçekleştireceğiz.

OTOPARK SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLECEK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, en çok önemsediği projelerden birisi olan otopark konusunda ise özellikle Zafer ve Cumhuriyet Caddelerinde uygulanan parkomat konusunun biraz da araç sahiplerini zapturapt altına almak olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, otopark konusunda ise şimdiki Hükümet Konağı alanını ve Umut Kent Bloklarının alt kısmında kalan arazi üzerinde yapılması planlanan otoparklarla ilgili Hükümet Konağının yerine yapılacak otoparkın etüt çalışmasının yapıldığını bildirdi. Çarşı Merkezindeki park yığılmasının önüne geçmek için de otoparkların inşasından sonra parkomat ücretlerinin arttırılacağını, bu caddelere yalnızca kısa süreli işi olanların park yapmalarının sağlanacağını kaydetti.

MKE ARSALARI SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLDÜ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ?İşte benim eserim? diyebileceğim şeklinde yorumladığı MKE Kurumuna ait şehir merkezindeki arsalar sorununun mucizevi bir şekilde çözüldüğünü bildirdi. MKE Kurumunun TOKİ ile yaptığı sözleşmeyi iptal ettiğini ve kuruma ait arsaların yaklaşık 80 dönümlük bölümünün Belediyeye kat karşılığı devredildiğini bildirdi. Saygılı bu arazinin yaklaşık 40 dönümünün park bahçe ve yeşil alan olarak kullanılacağını söyledi. Böylece şehirde yaşayanların kabul etmediği proje ertelenmiş olduğunu kaydetti. Saygılı ?Şehirde park yapmak istiyorum bir karış yer bulamıyorum? dedi. TOKİ ile yapılan anlaşmaya her şeyden önce bir Kırıkkaleli olarak karşı olduğunu ifade eden Saygılı bu konudaki görüşlerini şöyle açıkladı: ?Önceki anlaşmaya göre buraya yapılacak olan bin 800 konut hem şehri tıkar, hem de şehrin altyapısı böyle bir projeyi kaldırmaz. Hem şehrin merkezinde yapılacak bu tarz bir konutlaşmayla kimse başka bir yerden daire almaz, bu bölgeye bir yığılma olur. Ben de bu projenin önüne geçmek için yeni belirlenen TOKİ Başkanıyla görüştüğümde, kendisi de benimle hemfikir olduğunu ifade ederek, ?Şehrin kabul etmediği bir projeyi bizler de asla onaylamayız´ dedi. Bunun üzerine MKE yetkililerini davet ederek TOKİ´den alacaklarını Kırıkkale Belediyesi olarak biz vermeyi teklif ettik. Bu konuda projelerimizi hazırlayarak kendilerine sunduk. Projede MKE´ye, Belediye olarak yapacağımız 564 konut ve 1 Sosyal Tesis karşılığında yaklaşık 100 dönümünü biz devralmayı teklif ettik.?

59 MİLYON TL KREDİMİZ HAZIR

?Projemize göre, Çantepe´den Eski Rektörlük Kavşağına kadar olan bölgeye MKE için 564 konutu inşa edeceğiz. Şu anda Adliye Otoparkı olan bölgenin MKE Misafirhanesi tarafına da yine MKE için bir Sosyal Tesis yapacağız. MKE de bize, Atatürk Bulvarındaki arazinin tamamını, eski Rektörlük Binasından sonraki arazinin tamamını, Kömür Tevzi Arazisini ve Belediye Fırınının arka tarafında kalan araziyi verecek. Bu 564 konut ve 1 Sosyal Tesis için İller Bankasından proje bazlı 59 milyon TL civarında kredimizi aldık. Kredi, proje bazlıdır ve bu proje haricinde hiçbir yerde kullanılamayacaktır. Bu projenin maliyetini kurtarmak ve krediyi ödemek için Umut Sitesinin alt kısmına 7 apartmanlık bir site inşa edeceğiz. Bu sitenin aşağı kısmına da konutların kendi otoparkı hariç, şehre hitap edecek şekilde 550 araçlık büyük bir otopark inşa edeceğiz. 3 blokluk bir bölüm de Çantepe´nin yan tarafındaki lojmanların olduğu yere inşa edeceğiz. Bu şekilde, bin 800 daire yapılacak yere 280 daire yaparak kredi finansmanını sağlayacağız. Geriye de 40 dönümlük bir arazi boş olarak belediyemize kalacak. Biz bu bölümü tamamen yeşil alan gezi parkı olarak değerlendireceğiz. Kırıkkale Lisesi´nin ve Nur Geçit´in yan tarafında kalan yükseltili bölüme ise Kırıkkale´mizin çehresini değiştirecek olan Tarihi Konaklar inşa edeceğiz. Bu konakların bir kısmı, yöresel eşya satılan küçük dükkânlar, büyük olan bir tanesi de lokanta olarak hizmet verecek. Buralar ihaleyle kiraya verilecek, Belediye olarak da Celal Bayar Parkı içerisindeki ski Osmanlı Kır Lokantasını belediyemizin prestij projesi olarak biz işleteceğiz.? Rektörlükten sonraki alana da bir açık hava alışverişi merkezi inşa edeceklerini kaydeden Saygılı, ?Kırıkkale´nin şehir merkezine yakın bir bölgesinde farklı bir konseptte güzel bir AVM sahibi olacağız? diye konuştu.

AĞABEY PEHLİVANLI BULVARI, KESİNLİKLE KAPATILAMAZ

Ağabey Pehlivanlı Bulvarının kapatılacağı ve bu konuda Belediye Meclisinden karar çıkartıldığına dair aldığımız duyumlarla ilgili olarak sorduğumuz soruya karşılık, böyle bir durumun mümkün olmadığını ifade eden Saygılı, kendisinin Ağabey Pehlivanlı´ya benzetildiğini, birçok mahallenin halkının, kendilerine en son hizmet getiren kişinin Ağabey Pehlivanlı olduğunu söylediklerini ifade etti. Ağabey Pehlivanlı Bulvarı´nın kapatılmayacağını, tam tersi, Eski Hastanenin olduğu bölgenin yeşil alan olarak değerlendirileceğini, bu şekilde de Millet Caddesiyle bağlantı sağlanacağını ifade etti. Otogar Arkasındaki Bölgenin yapay doldurma bölgeler olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Saygılı, geçtiğimiz yıllarda bu bölgede ciddi bir kanal ve sellik inşa ettiklerini, buradaki toprağın iyice oturmasının ardından bölge için bir park projesini uygulayacaklarını belirtti.

YENİ MEZARLIK ALANIMIZ HAZIR

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale´nin en önemli sorunlarından bir tanesinin de şehir mezarlığı sorunu olduğunu belirterek, mevcut mezarlığın artık talebi karşılayamaz duruma geldiğini söyledi. Bunun da ciddi sıkıntılara yol açtığını belirten Saygılı, bu konuda önemli çalışmalarının olduğunu ifade etti. Mevcut Mezarlığın genişletilebilmesinin mümkün olmadığın kaydeden Saygılı, Yuva Mezarlığının da pek karşılık bulmadığını belirtti. Kırıkkale´nin ihtiyacı olan güzel, düzenli bir mezarlığı Çevreyoluna yakın düz bir arazide düşündüklerini, yol kenarındaki bir mezarlığın herkes tarafından da kabul göreceğini ifade etti. Buradaki arazinin orman arazisi olduğunu ama mezarlık çalışmasının yeşil alana zarar vermeyeceği için sorun olmayacağını belirtti.

SEÇİM ÇALIŞMALARINI SKM PROGRAMINA GÖRE SÜRDÜRÜYORUM

AK Parti´nin, seçim çalışmalarını Genel Merkez üzerinden yürüttüğünü vurgulayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, partilerinin Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından yazılan programa uygun olarak çalışmalarını yaptıklarını ifade etti. İl Belediye Başkanlarının neler yapacağının parti SKM´leri tarafından belirlendiğini belirten Saygılı, kısa süre içerisinde olabildiğince çok vatandaşa ulaşmak için ayrı ayrı çalıştıklarını kaydetti. Kırıkkale´de hedeflerinin 3-0 olduğunu belirten Saygılı, HDP ve MHP´nin oy kaybedeceğini, bu oyların da gerek Kırıkkale´de gerekse tüm Türkiye´de AK Parti´ye kayacağını ifade etti. ?Beşir Atalay´ın Kırıkkale´den aday olmasını ister miydiniz?? sorumuza cevaben Saygılı, ?Tabi ki isterdim. Ama Sayın Atalay´ın Van´dan aday edilmesi parti genel merkezimizin stratejik bir kararıdır? dedi. 

KIRIKKALELİLİK ANLAYIŞINI OTURTMALIYIZ

Kırıkkaleli olma ve Kırıkkalelilik anlayışının oturması gerektiğini ifade eden Başkan Saygılı, ?Bu şehir bizim. Biz Kırıkkaleliyiz. Nereden gelmiş olursanız olun, bu anlayışı benimsediğiniz anda Kırıkkale´nin tüm sorunları çözülmüş olur. Bizim ilk sosyal projemiz Kırıkkalelilik anlayışını oturtmak olmalıdır. İnsanların siyasi görüşleri, hayata bakışları farklı olabilir. Eğer ?Biz hep birlikte Kırıkkale´yiz´ diyebiliyorsak en önemli sorunu çözmüş oluruz? dedi. Beşir Atalay´ın öncülüğünde düzenlenen Güçbirliği Toplantıları sayesinde, farklı sosyal tabakalardan ve siyasi görüşlerden Kırıkkalelilerin bir araya geldiğini altını çizen Saygılı, bu toplantıların en önemli kazanımının Kırıkkalelilik bilinci olduğunu belirtti. Kırıkkale Belediye Başkanı olarak hiç kimseyle bir soğukluğunun ya da husumetinin olmasının mümkün olmadığını belirten Saygılı, şahsi olarak dostlarım, düşmanlarım, sevdiklerim ya da sevmediklerim olabilir. Ama ben göreve geldiğim gün Mehmet Saygılı gömleğini çıkarıp Kırıkkale Belediye Başkanı gömleğini giydim. Ben herkesin Belediye Başkanıyım, bu şehre hizmet edecek herkesle birlikte çalışmaya, fikir teatisi yapmaya hazırım? dedi.

 



İLHAT
9.10.2015 22:02:07
OTOGAR KAVŞAGINI KARAYOLLARI YAPTIRIYOR. BAŞKAN ETİLER DÖRTYOL KAVŞAGINI UNUTTU HERHALDE. DEMİRYOLUNA YAPILACAK 3 ADET ALTGECİTE HARCANACAK PARAYLA MEVCUT DEMİRYOLU HIZLITREN HATTININ YANINA ALINABİLİR.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ