Biz hesabımızı millete veririz

Biz hesabımızı millete veririz

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RAVZA KAVAKÇI KIRIKKALE KADIN KOLLARI KONGRESİNE KATILDI

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RAVZA KAVAKÇI KIRIKKALE KADIN KOLLARI KONGRESİNE KATILDI

Biz hesabımızı millete veririz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, "Bizim öyle bir Cumhurbaşkanımız, liderimiz var ki gençlerin ve kadınların önünü açmak konusunda bütün dünya liderlerine örnek" dedi.

KADINA HAKKINI AVRUPA´DAN ÖNCE VERDİK

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Kavakçı, Kırıkkale´de Mersan Düğün salonunda düzenlenen AK Parti 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi´ne katıldı, Kavakçı burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti´nin kadına seçme ve seçilme hakkını 5 Aralık 1934´te birçok Avrupa ülkesinden önce vermiş olmasının kendileri için övünç kaynağı olduğunu söyledi.

İNSANLAR ARASINDA AYRIM YAPMAYIZ

Türkiye Cumhuriyeti´nde AK Parti ailesi için asla ayrım yapılmadığına dikkati çeken Kavakçı, "Bizim için asla Alevi, Sünni, Türk, Kürt, başı örtülü, başı örtüsüz ayrımı olmadı ancak bu ülkede maalesef böyle bir ayrım yaşandı. 10 yıllarca toplumun yarıdan fazlasını temsil eden kadınlar, yine yarıdan fazlasını temsil eden başörtülü kadınlar yok sayıldı. Onların hayalleri yok sayıldı. Kamusal alan denildi, başka bahaneler üretildi, irtica dendi. Türkiye´nin onca problemi, terörizm, ekonomik problemler, siyasi istikrarsızlık vardı ama Milli Güvenlik Kurulu (MGK) senelerce ´bir numaralı problem irtica´ diyordu. O zaman irtica kimdi? Bendim, sizdiniz. İrtica bir numaralı tehditti. Bu sebeple her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti, kadına seçme ve seçilme hakkını 1934´te verdiyse, her ne kadar bizim aramızda hiçbir zaman başı örtülü, başı örtüsüz ayrımı olmadıysa da maalesef bazı kadınlar, bir kısım kadınlar seçme ve hizmet etme hakkına ancak 7 Haziran 2015´te kavuşabildi? dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ DÜNYAYA ÖRNEK

Kavakçı konuşmasını şöyle sürdürdü ?Bizim öyle bir Cumhurbaşkanımız, liderimiz var ki gençlerin ve kadınların önünü açmak konusunda bütün dünya liderlerine örnek. Bizim MKYK üyemiz var, benim kızımla aynı yaşta. Benim onunla ve diğer genç arkadaşlarımla, MKYK´da olmalarından, hizmet etmekten büyük bir şeref duyuyorum. Cumhurbaşkanımıza, gençlerin ve kadınların önünü açtıkları için kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bizler büyük bir davanın mensuplarıyız. Makamlar ve mevkiler önemli değil. Cumhurbaşkanımız her mitingde söylüyor. Bizim öncelikle milletimize verilecek bir hesabımız var. Partimize verilecek bir hesabımız var. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza verilecek bir hesabımız var ama bundan daha büyük bir hesabımız var. Unutmayalım ki daha da büyük hesabımız var, o da Rabbimize verilecek hesap."

KONGREYE YOĞUN KATILIM OLDU

Kongreye, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Nuh Dağdelen ile belediye başkanları, il genel meclis üyelerle partililer katıldı.

HABER: Arzu Kayır



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız